Hemligheten till lyckad snabbpizza
2 portioner
2-4 ägg
1 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 paket bacon, i bitar
1/2 lök, hackad
brieost1 dl riven ost
1/2 paprika, hackad
1/2 knippa persilje, hackad
salt och cayennepeppar
- Blanda ägg och grädde i en kopp.
- Smält smör i en stekpanna och stek bacon i några minuter, tillsägg löken och fräs ytterligare några minuter.
- Sänk värmen, till LÅG värme.
- Häll i äggblandningen och lägg på skivade brieostbitar samt riven ost.
- Tillsätt persilje och paprika på toppen och låt stå på låg värme i ca 7-12 minuter, så att äggen stelnar utan att blir hårt stekt under.
- Servera med tomat.
För att det här ska bli optimalt så är det tålamod och låg värme som gäller. Det tar lite tid för eggen att stelna på så låg värme, men det blir såååå gott. Och osten hinner smälta in. Mums!
Som omelett, ja…..som pizza…tveksam
Om man lägger på ett lock tillagas botten och toppen lika snabbt. Utan lock får jag ofta lös topp på omelettsmeten men med lock blir allt fast men inte för mycket “stekt” i botten.
Brie var jättelänge sedan jag åt. Jag behöver en nystart nu efter jul/nyår och då ska jag se till att ha brieost hemma.
Hoppas att du haft en härlig jul! <3
Kram Erika