Varför vänta till efter nyår?

2015-12-28 10:11     Kommentera    Kategori: Viktminskning

På måndag, nästa vecka, efter helgen, nästa år, efter nyår… Låter det bekant?

Vad vill man skjuta upp? Vad kommer man missa? Vad kommer man behöva avstå ifrån?

Top-food-and-drink-trends-for-2016

Vanliga frågor många får inför en kostomläggning… Men, man missar ingenting man inte tidigare ätit eller varit med om, iaf, troligen inte. Man behöver inte passa på innan, eller känna ett behov att njuta en sista gång. Det är bara att börja. NU direkt! Och dyker det upp det där lilla extra, kalaset eller vad det än må vara så kan man ta ett medvetet beslut där och då. Är det värt det? BEHÖVER jag det här? Vill jag det här? Och jag kan nästan säga med 99,9 % säkerhet när du är redan igång med din nya livsstil och kostomläggning så kommer du inte tycka det är värt det – och varför?? Jo för du kommer inte vara sugen!

Äter du rätt och håller en jämn blodsocker nivå så kommer sug och behöv (för ‘fel’ saker) att försvinna. Det är mycket enklare att avstå och tacka nej då. Men nu innan så kan det kännas som en omöjlighet och därför enklare att bara köra på i gamla vanor, det trygga ätbeteendet.

Mitt råd, ta varje dag som den kommer. Börja bra och ha som mål att sluta den bra.

  • Se till att första måltiden är bra, mättande och rik på fett. Det ger en bra bas och grund för dagen.
  • Röj undan alla onödiga frestelser, ge bort fikabrödet, eller släng det.
  • Stanna upp, tänk efter när du finner dig själv halvvägs inne i kylen. Sugen? Hungrig? Uttråkad?
  • Om du tar den där bullen eller chokladbiten – det är INTE kört! Bara tillbaka igen på rätt väg.
  • Ta en kopp svart kaffe eller te när ett omåtståndlig sug sätter i gång.

Känn igen ditt eget beteende, när blir just du sugen? När brukar det gå snett? När ‘ger du upp´? Börja tänka om när dessa situationer dyker upp. Ändra hur du tänker och hur du gör. Du kan förändra beteendet.

Välj hälsa. Välj dig! Börja NU!

våg

Är det svårt att komma i gång så kan jag rekommendera min LCHF webkurs som startar i januari! Men vänta inte till dess, utan fokusrea redan idag, och när kursen börjar så är du en bit på väg – då finns all pepp och inspiration för att hålla ditt fokus kvar…

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »