Träning och viktminskning – i symbios?

2013-04-09 12:28     5 Kommentarer    Kategori: Viktminskning

Många MÅNGA lever fortfarande i tänkesättet att så länge man rör på sig så kan man äta så gott som vad som helst. Då minskar man i vikt. Om det bara vore så så skulle det inte finnas många överviktiga – så enkelt allt vore.

Såg denna (bra) bild på hur sambandet träning (framförallt konditionsträning) och viktminskning tros hänga ihop. Äta och ut o springa så blir du smal! Men hur är det egentligen. Det står tydligt med det också.

Personligen är jag helt för att man ska röra på sig, men om man vill minska i vikt så är det kosten i första hand där en förändring måste ske.

564729_240893046049358_68634661_n

Lifspyramid – säger rätt så mycket tycker jag!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

 • Har en fråga, jag har gått ner 18 kilo under drygt ett år och nu återstår endast några få kilon att gå ner. Fram tills nu har jag inte behövt vara jättestrikt. Men nu måste jag det för att hålla vikten. Jag samlar på mig jättemycket vätska i kroppen, oavsett! Och äter jag lite mer kolhydrater under en helg sätter sig ett par till tre kilo som berg och tar ett par veckor att få bort! Kan jag inte längre få njuta av vin till maten på helgen eller rysk yoghurt till frukost? Är det någon mer som har erfarenhet av detta?

 • Håller med Lotta. Många (de flesta?) tror att träning handlar om viktminskning. Och att överviktiga är stora för att de inte tränar. Jag är så less på att höra om denna vanföreställning! Att motionera och träna är bra för väldigt mycket – hjärta, lungor, cirkulation, hjärna, skelett, muskulatur, självkänsla, ork, sömn, humör, men har mariginell effekt på vikten. När du tränar är det lättare att motivera sig att äta rätt, tycker jag, i stället för att då “unna” sig skräpmat som belöning för träningen. Man tänker sig att träningen gör att man förbränner alla unnasigkolhydratrikprocessadickemat, så då spelar det ingen roll att du ger din kropp just skräp. Många saknar helhetstänket, att en god hälsa byggs av naturlig, riktig, artegen kost och ett aktivt liv i rörelse, både kroppsligt och mentalt.

 • Har sett Biggest Loser mån-tis. Nu väger deltagarna ju långt över 100 kg, men att tappa mellan 10-15 kg på en vecka! Är alla dessa kilon vätska? De äter lågkaloridiet och tränar som idioter. Och budskapet är att viktminskningen sker på grund av träningen, mest. Inte ett ord om kosten. Det jag är mest nyfiken på är hur de lyckas hålla vikten på sikt…Vet någon om man gjort uppföljning från tidigare säsonger?

 • Klockrent!
  Hur många gånger har man inte hört människor säga:
  “Nu har jag varit ute och gått i 1 timme så nu kan jag unna mej en kaka!”
  Eller:
  “Usch nu har jag fuskat så nu måste jag ut och röra på mej!”

  Det krävs mycket mera motion än vi tror för att förbruka den där kakan eller det vi nu har ätit för mycket utav.
  Vill vi dessutom gå ner i vikt, ja då har vi mycket jobb framför oss om vi samtidigt vill “unna” oss onyttigheter.

 • Min arbetsplats i ett nötskal … :/ Sedan tycker jag personligen att det är för mycket fokus på träning för att gå ner i vikt som om det är den enda anledningen till att träna (inte menat mot dig, utan en generell syn på träning).

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »