Njut med hunger(?)

2015-02-14 15:24     Kommentera    Kategori: Viktminskning

Skål för hälftenmetoden. Njut av allt det goda men nöj dig med halva portionen. Vid restaurangbesök kan det vara en god idé att be om en "doggybag" och ta hem hälften av maten.

Viktminskningsmetoder fortsätter och ibland häpnar man över vad som dyker upp! Ät och njut av det goda du gillar, men ät bara hälften! (Och va hungrig?)

Om det är bullar, choklad eller godis. Chips, läsk eller juice. Bröd, pasta, ris, söta flingor, sylt/marmelad eller mejeriprodukter osv så är det bara att halvera mängden och njuta! Detta menar dietisten Sofia Antonsson. Man ska äta och njuta av allt man vill, men i liten mängd.
Jag är mycket tveksam (så klart) till upplägget och personligen hatar att vara både hungrig och sugen, dessutom konstant!

Dieten, ‘hälftenmetoden’, sägs vara för den som har god disciplin och beslutsamhet. Du ska lära dig att lämna kvar mat på tallriken (jag har också fått lära mig detta, men det ingick inte mat från den ovannämnda listan kan jag säga). Med andra (bekanta) ord, räkna kalorier!

Metodens ursprung kommer från en amerikan, Philip Simon för att själv minska i vikt. Att den blev populär var att alla ‘förbud’ är borttagna. Förutom att inte äta så mycket som du brukar/vill.

Läs hela artikeln:

Expressen: Njut av helgens frestelser med hälftenmetoden

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »