My meeting with Prof. Tim Noakes

2012-11-02 15:01     8 Kommentarer    Kategori: Mitt möte med..., Viktminskning

Ett jättehäftigt möte med Tim Noakes. Vilken sympatisk och trevlig människa! Vi babblade hela tiden tillsammans! Jag fick höra hans historia om kost och livsstilsändringar.

Tim började med LCHF, eller low carb/paleo i dec 2010… Han var ute och sprang, kände hur dåligt det gick och blev inspirerad att göra något åt det. Han fick även diabetes och hans egen far hade dött i diabetes. Han kände Jeff Volek sedan tidigare och började läsa hans bok… På den vägen är det! Han sa ingenting till någon om detta under 5 månader!
Men sen… då skrev han en ‘enkel’ artikel om att bara ta bort allt spannmål! Det blev ett jäkla liv i media och allt har sedan dess snurrat på!

Hans dotter på 37 år har nu blivit övertygad även hon. I januari i år började hon med low carb och sedan dess har hon minskat 30kg och sprungit en marathon! Imponerande… Jag fick se bilder. Hennes ett åring äter också lchf och enligt Tim, är ett otroligt nöjt barn som sover bra och skriker så gott som aldrig!

Vi pratade vidare om uppkommande debatt som jag ska medverka i tillsammans med Andreas kostdoktorn.se och föreläsningar.

Jag har bjudit Tim Noakes på middag nästa vecka (GULP, vad ska jag laga?) och det ska blir riktigt trevligt! (Ja ja, absolut så skan ni oxå få vara med på ett hörn… 😉

Utsikten från Noakes kontor… Jag tog lite bilder när han fick ett telefonsamtal… Jag älskar alla berg i och runt Cape Town, så otroligt fint!

En av Tim Noakes favorti citat här nedanför:

Om drygt en vecka kommer Tim Noakes på middag – det ser jag fram emot, en riktig LCHF måltid får det bli, undrar vad jag ska då hitta på?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

8 Kommentarer + Kommentera

 • Sååå kul att få följa dej “i den engelska värden”.
  Käns att det ligger nåt stort i luften. Lycka till med boken “over there”
  Känslan att nått historiskt kommer igång är fantastisk och när det gått ett varv i USA så kan Livsmedelsverket med ansiktet i behåll “skylla” på internationell utveckling och göra en pudel. (LMV käns alldeles för “bokstavstrogna” för att tänka nytt, de går heldre bakom nått tryggt (läs invant) än att reagerar först.)
  Nu är det INTE meningen att dissa LMV, de har bara inte en företagskultur som tillåter nya rön i denna skalan. (Själv tänker jag lite typ,Bensin/Diesel bilar. Tankar man Diesel bilar med Bensin mår dom inte bra. Och människan har nog oxå 2 driftsätt, Kalorierdrift(klarar inte många) eller Hormondrift (LCHF,källa Skaldeman).
  Känn nu inte pressen utan njut av att få ta del av historien. Fins ju inte lika mycket Jante utanför Sverige så du kommer inte få samma “bakslag” medialt på samma sätt som Dr A Dahlqvist fick.
  Lycka till från hela mitt hjärta <3 …och njut av fam och lite rekreation samtidigt ;D

  • Tack! Jättefint skrivet! Ska njuta oxå 😉

 • Vad spännande! Vilken resa du har!

  • Otroligt spännande! Känns stort! Tack…

 • Monique, du skulle ha smugglat med dig en älgfile’ och gula kantareller…

  • Så klart skulle jag ha gjort det! *EFTERKLOK*!

 • Vilken härlig person du lärt känna!! Spännande möte att få läsa om!
  Antar att det ble något grillat, kanske med en svenskt touch 🙂

  • Mycket härlig, och otroligt spännande! Det blir nog grillat oxfile med vitlökssmör och grillade grönsaker… 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »