Monique’s viktskola: Del 8

2013-03-16 12:41     2 Kommentarer    Kategori: Viktminskning

Varför går jag inte ner i vikt?

8. Du unnar dig lite gott då och då?

Det finns många bakrecept och LCHF böcker om bakning. Inställningen många gånger är att man ska inte behöva vara ‘utan’ eller att självklart ska man kunna ‘unna sig’. Men hur fungerar det i praktiken för den som har en känslig kropp?
Sötningsmedel kanske inte påverkar blodsockret men kan absolut skapa ett fortsatt sötsug. Det kan leda till mera mellanmål, mera ‘gosaker’, överätande och snaskande. Vill du minska i vikt, undvika alla bakverk – dessutom brukar det även ingå nötmjöl, nötter och eller mörk choklad i dessa. Fungerar dåligt för den som vill minska i vikt och som är på en platå!
Samma gäller dryck, light läsk, lättöl (öl över huvudtaget), smaksatta frukt-vatten… Håll dig till kranvatten eller naturell bubbelvatten under viktminskningen.

IMG_1222

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Hej,

  Har under så gott som hela mitt liv bantat, när jag var yngre var det bara tal om några kilo men efter avslutat förhållande som tog mej ganska hårt så började jag hetsäta och när jag då bantade var det tal om 15-20 kg som skulle ner (har alltid lyckats hålla mej så vikten inte skenat iväg fullständigt). Tyvärr har mitt liv bestått av perioder av bra och sund mat och då absolut inget godis eller kakor och en bra viktnedgång, kommit till den vikt jag vill vara på för att sedan börja fuska med maten och hamna i en period av mycket dålig mat samt viktuppgång.

  Är nu gift och har en underbar man o son och har lyckats komma över den värsta hetsätning men har fortfarande perioder där jag äter lite sämre men under mer kontrollerade förhållanden. Då min man har ca 30 kg övervikt och jag själv efter jul hade några kilo jag ville gå ner så började vi med LCHF. Måste säga att jag aldrig mått så bra i magen som nu. Förut gick jag konstant med kramp/värk/gasig mage som stundtals var helt uppblåst. Allt detta här helt över för min del, tyvärr tycker jag att jag periodvis känner mej väldigt trött och orkeslös trots att vi hållit på med LCHF sedan 1 januari. Viktnedgången har varit mycket långsam för mej och min man, inte så konstigt för min del kanske då jag bara har ca 7-10 kg jag vill gå ner men konstigare för min man då han har i alla fall minst 30 kg som han skall få bort. Gör vi något fel??

  Nu till min fråga.

  Börjar sakta (det går inte fort) men säkert komma ner till den vikten där jag vill vara, börjar kunna få på mej kläder jag inte kunnat få på mej på ett tag och dessutom känna mej lite snyggare :-). Men igår fick jag ett fruktansvärt sug, kände mej hungrig konstant hela dagen och satt och funderade över att gå upp till lunchrummet och ta mej lite kakor. Satt liksom och planerade för att ta en ätdag!! Till saken hör att jag allt som oftast har en hemskt huvudvärk på måndagar, denna har dock blivit mycket bättre sedan LCHF men har den tyvärr fortfarande. Jag vet inte riktigt varför jag får den om det är för att jag sitter mycket vid datorn på jobbet, dålig luft eller vad det är men jag skall ta tag i detta. I alla fall när jag känner att migränen/huvudvärken börjar komma/har kommit så blir jag lite hungrig (blev lätt illamående vid bilkörning som barn och då var det bäst att inte vara hungrig men absolut inte övermätt) jag behöver lite extra att äta den dagen, kan tyvärr inte riktigt förklara varför jag känner så. Hade inte så mycket att ta till men jag lyckades bromsa så jag inte sprang upp och tog en massa kakor utan tog mej istället några Finncrips. Tyvärr tog jag även några sockerfria läkerol och sög på frenetisk och det skulle jag absolut inte gjort för då var mitt sockersug väckt. När jag sedan kom hem så kände jag mej inte riktigt mätt efter middagen trots att jag ätit en laxbit i lite gräddsås så jag skar mej några ostskivor och några till och några till och sedan var det helt kört för sedan började jag mumsa på lite mörk choklad och innan jag visste ordet av hade jag börjat mumsa på sonens godis. Varför gör jag så här och vad skall jag göra för att det inte skall hända?? Känner att mitt sockersug inte alls egentligen är något problem i vanliga fall sedan jag började med LCHF men sådana här dagar när jag börjar få huvudvärk och må dåligt så kan jag ibland inte stoppa mej (har dock klarat det ganska bra för det är bara andra gången som jag gör så sedan jag började 1 januari). Hur tycker du att jag skall äta dagen efter en sådan här atack och vad skall jag göra för att helt undvika dom. Är allt som är lite sött portat hos mej under min viktnedgång eller vad tycker du? Kan det vara att jag överlag äter för lite så det är därför jag får tillbaka dessa sug (troligen inte eftersom min mans och min egen viktnedgång gått väldigt långsamt).

  Förstår att du inte kan svara på alla mail och frågor men har du något förslag att komma med så blir jag väldigt glad!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »