LCHF webkurs – BEACH 2015

2015-02-06 12:08     Kommentera    Kategori: Forum, Ketoner, Viktminskning

Är du sugen på att gå ner i vikt, komma iform och få daglig peppning på vägen! Då kan detta vara något för dig:

vårstorj

Här är några utvärderingar från min senaste LCHF forumskurs, som slutade denna vecka:

Från Pernilla:

Här kommer min :)

hela konseptet tycker jag är bra – att man kan få hjälp vart vi än bor
Att få skriva matdagok har varit mycket nyttigt för min del – har inte gjort det tidigare – och kommer nog fortsätta
Din tips och hur man kan tänka om har hjälpt mig väldigt mycket !

Hela kursen har fått mig att tänkta om på var jag stoppar i mig – mycket tack vara dig !
När vi började kursen slutade jag med så mycket Nötter Mörkcholad Cola Zero Alkohol (förutom i lördags) och även min älskade ryska youghurt till helgmorgonen – la tom ciggen på hyllan – det jag känner av allt det är att det är svårare att sluta med socker än nikotin

Har inte gått ner så mycket i vikt men det känns på kläder om inte annat :)

Känns tufft att den är slut nu… Men tack snälla du för din tid uppmuntran och pepp…

Från Sussie:

Jag vill tacka för härliga veckor. Jag har fått upp ögonen för mina vanor och hur mitt liv är:-) Jag har aldrig upplevt mig direkt stressad, men när kvällen kommer har jag ofta inte ens haft tid att skriva in i min matdagbok. Jag märker också att jag har svårt att planera mitt ätande dagtid då jag flackar runt rätt bra både veckor och helger. Nu förstår jag att jag ätit helt fel, småätit på dagarna och så en rejäl måltid på kvällarna följt av något gott framför TVn. Nu äter jag inte mer än tre gånger per dag och det är någonting jag tänker hålla fast vid.
Du har också fått mig att fundera över detta med hunger. Är jag verkligen hungrig och svaret är ofta näpp. Bara sugen:-)
.
Jag tycker att din bok är fantastisk som inspiration och det kommer bli mycket lagat från den i fortsättningen också!. Sedan har jag läst kompendiet vi fick på PDF flera gånger och den är oerhört lärorik. Jag borde ställt fler frågor från den, men, men.

Mina mål med träningen har verkligen inte nåtts. Hade ju oturen att skada mig innan och jag låter kroppen vila, försökte komma igång på gymmet men det kändes verkligen inte bra och det sägs ju att man ska lyssna på kroppen. Däremot så blir det hundpromenader mellan 30 – 60 min per dag. Det får duga ett tag till. Jag har trots allt gått ner drygt fyra kilo på dessa veckor, men det har verkligen varit upp och ner:-)

Jag vill tacka alla övriga för att jag fått tagit del av era tankar, för läst har jag gjort mycket, men inte skrivit. Det fungerar dåligt att skriva på sidan med min Android. Det var lite surt….

Avslutar med en fråga. Du verkar göra smoothies till barn som är populära. Vad innehåller dessa, för jag gissar att du unviker sockret:-) Det kan ju lätt bli surt om man använder osockrade bär/frukt. Smoothie är något jag hoppas på att kunna äta, när jag går över på en mer medelvariant av LCHF. Jag tänker dock köra strikt fram till sommaren (skrev först “försöka köra” men då har jag liksom redan lagt in en enkel möjlighet till något annat så jag strök detta!!)

Ha det bra!!
Sussie

Från Katarina

Hej allihop!
Jag vill också passa på att tacka alla deltagare och Monique för fyra otroligt snabba o givande veckor. Jag har aldrig tagit en kurs så här på webben så jag hade svårt att förutse vad det innebar. Visst hade det varit kul med lite mer frågor och diskussioner men det kan jag ju inte skylla på nån annan, jag kunde ju själv kommit på nåt.
Jag har gillat det här med att skriva matdagbok, trodde inte heller att jag åt så mycket som jag åt. Nu försöker jag hålla mig till 2-3 måltider om dagen och jag räknar fettkaffe som en måltid. Jag tyckte att jag var ganska påläst om LCHF men nono här fanns mer kunskap att ta till sig :-)
Kompendiet är mycket bra. Jag har skrivit ut det på papper och tar fram pärmen emellanåt och pluggar om o om igen på vissa kapitel.
Glädjande nog har jag fått min man med på banan med detta. Numer är det bara vi två hemma, barnen har flyttat ut, så då är det ju praktiskt om vi äter samma kost.
Jag har som mål att fortsätta med detta upplägg ända fram till sommaren och sen får jag se hur mycket det hänt på vågen. Min plan är att gå ner till den vikt som kan passa mig och min kropp och där jag känner att jag kan leva utan att fundera så mycket på hur och när jag äter. Jag har ingen aning om var min vikt stabiliserar sig. Vad tror du Monique? Jag är ju 176 cm lång och är inte den typen som är slimmat smal i grunden utan min kroppsform är breda axlar, smal midja och breda höfter och med en rejäl byst. Är ett realistiskt mål 75-77 kg?

Ha det fantastiskt bra allihopa!
:-) Katarina :-)

Från Anneli

Hej,
Jag har verkligen uppskattat dessa fyra veckor och inser att skriva matdagbok som andra ser/kommenterar har gjort att jag skött mig extra bra.
Forumet att peppa varandra tror jag är a och o för mig och jag uppskattar verkligen den kontakten vi haft allihopa.
Jag är extremt kolhydratkänslig och kan inte ens äta grädde. Min kost består numera av protein, smör och lite grönsaker till vardags.
Jag har också upptäckt osaltat smör som jag tycker funkar bra i kaffet.
Kosten är begränsad, men denna livsstil funkar ju faktiskt även på restaurang.
Den absolut största vinsten för mig är dock att är jag superstrikt, och då menar jag superstrikt så försvinner mitt sötsug, vilket räddat mig i många situationer. Men så fort jag blivit lite mer moderat med grönsaker/grädde blir jag sötsugen lättare.
Smör frukost, lunch, middag – det är grejen det.

All lycka och framgång önskar jag mina medsystrar på resan till ett hälsosammare och lättare liv.

Från Kristina

Tack för den här tiden och att du fick upp mig på lchf-banan igen!
Jag jättenöjd med allt stöd jag fått med att komma igång med lchf igen, både av dig, Monique, och övriga deltagare :-)! Det var precis det här jag behövde för att komma in i “tänket” igen, tack! Och vad lätt det gick med stöd, otroligt! Trots motgångarna med vågen ger jag inte upp, utan fortsätter att äta strikt lchf och försöker hitta den nivå på fett och mat som passar min kropp för att få fart på viktminskningen. Den måste ju komma någon gång! Nu är jag i alla fall på banan och kan utgå från det.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »