Jag och LCHF ingenjören

2014-08-12 12:08     10 Kommentarer    Kategori: Viktminskning

Spännande tider på gång!

Jag och fina My, lchfingenjören, planerar någon event ihop… Event, workshop, hälsodag… ja, något! Tänkte höra från er läsare vad ni skulle vilja uppleva med oss? Vi tar gärna emot förslag!

my1j

Både My och jag har våra vikthistorier från barndomen och framåt.

Vi vill inspirera, peppa och hjälpa både gamla och unga, framförallt unga…

Ge oss tips på vad du skulle vilja höra!

my3j

My, före och nu

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

 • Jag har också erfarenhet av att vara överviktig som barn och anser att det är misshandel att låta ens barn bli överviktiga. Sen är det inte alla föräldrar som vet rent praktiskt vad de ska äta inom familjen.

  Jag skulle vilja höra er berätta om hur det är att vara överviktig som barn och enkla tips för föräldrar och familjer att använda sig av för att hålla familjen hälsosam.

 • Vad roligt! Ser fram emot att höra mer om detta 🙂

  • Ska bli spännande! 🙂

 • Här är några av “favorit”-tipsen från “Sundare barn”:

  “Tallriksmodellen. Använd den hela tiden. OM barnet med övervikt vägrar att äta grönsaker ska halva tallriken således vara tom.”

  “Godis är gott och kan ingå i även mulliga barns veckorutin”

  “Även mulliga barn ska få påskägg med godis så klart”

  “Ha inte för mycket gott hemma”

  “Gå ner en storlek och ät på assietten. Portionen kommer garanterat att kännas helt tillräcklig och alla blir glada och nöjda.”

  “En halv köttbulle för mycket per dag räcker för att gå från normalviktig 6-åring till överviktig 10-åring”

  “Vi har ännu inte bytt ut vår 38% ost mot det lättare alternativet 17%. Nu ska vi göra det!

  När vi har gjort det så kommer vi att minska kaloriintaget med 22 932 kcal per person på ett år. Utan att ha tagit bort något. Sådant är smart och det tycker vi om.”

  “Prata med skolbespisningspersonalen, klassföreståndare el annan personal som finns i matsalen. Be dem stötta ditt barn till att begränsa portionsstorleken.”

  “Jag har av dagispersonalen alltid lovordats för mina matsäckar. Jag brukar lägga några extra minuter på att göra “små-paket” i matlådan t ex morotsstavar, körsbärstomat, (…) Maten kan vara i princip hur tråkig som helst när man har en massa små roliga paket att plocka med.”

  Vad kan man säga? Jag tycker att det är ledsamt.

  • Men VAAAA? Var får man tag i ‘Sundare barn’?
   Jag blir helt mörkrädd!!!! Suck!

   • Har hittat… Nu har jag att läsa! Oj oj!

 • Barndomen är nyckeln, jag vill lära mig mer om det (haft samma slags problem själv!). Din föreläsning i Säffle nu i juli var jättebra. Jag undrar hur vi ska kunna nå ut till fler. Tyvärr är det många barn som är överviktiga mer eller mindre för att deras föräldrar är obildade, de har inte nog bra kunskaper om näringslära och övervikt, alls. De vet inte. De resonerar “vi är helt enkelt överviktiga i familjen, det är ärftligt, det spelar ingen roll vad vi äter”. Argument för LCHF biter inte på människor som inte har baskunskaper i ämnet – de förstår inte. Hur når vi ut till dem? Kanske kunde vi träffas och ha ett slags seminarium om detta, utöver kanske något slags kursverksamhet. Man kunde börja spåna om ett LCHF-sommarläger eller så för barn med överviktsproblematik. Vad sägs om det? Vi måste hjälpa barnen. En del säger att man inte ska lägga sig i andras privatliv, MEN jag önskar att någon hade undervisat de mina när jag var liten, så hade jag kanske sluppit övervikt, mobbnig, depressioner, relaterade problem i skolan, osäkerhet i relationer till andra, och en krånglig kropp nu som vuxen, ja det är ingen ände på problemen som är relaterade till övervikt i barndomen.
  Kanske kunde vi/ni tillsammans göra något i stil med detta, fast bättre:

  http://www.sundarebarn.se/

  http://www.sundarebarn.se/om-oss/barn-med-%C3%B6vervikt-16316182

  http://www.sundarebarn.se/vi-erbjuder/tipsbank/tips-om-mat-16317437

  • Vore något! Drömmen att kunna hjälpa barn med övervikt!

 • Skulle vara väldigt glad om det blev i Karlstad!

  • Ja och smidigt. Men inget är bestämt än! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »