Inspiration om ketoner och MBC (bullet-kaffe)

2012-09-01 21:30     20 Kommentarer    Kategori: Fett, Ketoner, Tips, Viktminskning

Det här tycker jag är helt fantastiskt! En läsare på Lifezone Facebook sidan skrev på sidan… Jag blev så glad, fick gåshud och kände sådan medkänsla! (Jag blir alltid så berörd när någon lyckas så):

 

Vill dela med mig av det Anna skrev om ketonmätningar och MBC (bullet-kaffe)!

 

“Håller med! Numera både min mans och min favorit 🙂 Höftar i lite men kan tänka mig att jag kör ungefär samma recept. Det mest underbara är att jag sedan 1 Augusti har gått ned 5 kg. Har kört LCHF i många år (5år) och det har har varit seg

t med viktminskningen. Byter ut frukosten mot MBC + att jag har kommit på genom ketonmätningar att jag ska vara försiktig med bär, nötter och mejeriprodukter. Underbart att lära känna sin kropp 🙂 Mår jätte bra. :)”
Det är alltid roligt att läsa om andras succé och framgång! Tack Anna, du har säkert inspirerat många genom att skriva!
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll…
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

20 Kommentarer + Kommentera

 • Jag älskar bullet kaffe!
  Jag är en frukostmänniska som det kallas 😉 aldrig haft problem med det och är oftast hungrig på morgonen.. testade detta ändå, och för det första är det super gott och för det andra står jag mig mycket längre på det och ett bra sätt att få i sig fettet tycker jag! 😀

  Känner igen mig på det ni skriver ang mejeriprodukterna i synnerhet! ibörjan av min Lchf start åt jag massa turkisk jogurt.. grädde med bär och nötter…skippat det sen en tid tillbaka och mår så mycket bättre och magen är lugn!! 🙂 och givetvis mer resultat på vikten!

  Några av mina vänner kör Bullet Te 😀 dom tyckte det var super gott!

  tack åter igen för en grymt bra Blogg!

  • Så härligt! Kul att min blogg uppskattas, tack för det du oxå! 🙂

 • hej Monique 🙂

  hur gör vi som bara dricker thé och inte kaffe om vi vill testa MBC ?
  ngn som hr ett bra recept för det ?
  vill undvika att ha grädde i då mejeriprodukter inte verkar fungera för mig när det gäller viktnedgång.

  tacksam för info från er som testat eller har recept.
  // Mamita

  • Flera har berättat att de gör på samma sätt med te. Någon sa att det inte gick att dricka, de flesta gillar det. Bara att testa! 🙂

 • Härligt att kunna inspirera <3. Underbart när vågen rör på sig igen. I fredags provade jag tapas med skalade räkor och salami och en hel del ost, Morgon efter visade ketonprovet värdet 1.8. I går åt jag inga mejerier och 3 koppar MBC utöver lunchen och middagen, dagens värde var 2.5 och -0,4 å vågen över en natt.
  När jag startade 1 augusti efter ha inspireras på nätet bl a Monique så visade vågen 85.2, idag visar vågen 79.0.

  Har ätit LCHF i 5 år men inte alls nått samma resultat, jag tror jag är extremt känslig mot mejeriprodukter såsom turkisk yoghurt, grädde och även en del ost. Detta åt jag nog alldeles för mkt förut. Plus att jag åt bär, nötter ca en gång i veckan förut. Nu har jag märkt att de påverkar min ketos, Så just nu äter jag magnesium istället. Prioriterar att äta så här ett tag, jag mår ju så bra!!

  Inget sug-underbart för en som har vait väldigt sockerkänslig förut.

  Ha en underbar dag!

  • Det är ju ‘magiskt’ när man ser vågan byter från det ena tiotalet till nästa (under)… Grattis!!!
   Ha en toppen dag du med Anna! 🙂

 • Tack för en mycket inspirerande blogg! Ditt ketonexperiment är spännande att följa. Själv vill jag ogärna ta till ett sådant mätande, men har förstått ändå att jag skall dra ner på vin, nötter och choklad rejält. Jag har ätit LCHF i flera år, men har tio kg för mycket nu. Gick ner knappt sju kg sedan i januari, men stod därefter still ett tag. Nu börjar det lossna igen efter att jag uteslutit just vin/nötter/choklad i veckorna. På helgen kan jag dricka 1-2 glas samt äta lite nötter + ett par bitar choklad. Detta stoppar väl upp förbränningen ett tag, men det får vara ok, så länge vikten pekar neråt.
  Jag är lite sugen på att testa MBC, men är rädd att gå upp i vikt igen när jag äter annan typ av frukost.
  Jag undrar hur man mäter protein utan att väga. Vill på ett enkelt sätt få en uppfattning av hur mycket protein jag får i mig.

  • Hej Lena, svårt att mäta protein utan att väga tror jag…
   Klart du ska testa MBC, jag har bara hört fördelar och bra resultat av de som testar det! Inte vara rädd för fettet… 🙂

 • Härligt!

  Själv har jag genom ketonmätningarna och en kostdagbok insett att jag äter för mycket proteiner för mitt dagsbehov för viktnedgång.

  Har ännu inte kommit upp i optimal ketos men ser att när jag minskar proteinet så händer det saker. MBC är en klar favorit här också!

  Monique, jag tycker att din nya sida är jättefin men jag saknar en funktion, när man är på en sida och läser och vill läsa nästa så saknar jag en Nästa och en Föregående knapp.

  Ha en strålande dag alla!

  • Hej Cristina!
   Detta med proteiner är ju ganska ‘okänt’, inget jag tidigare visste om eller hört talas om. Bra när man får änny mera verktyg för att lyckas!

   Tack för tips om hemsidan. Ska höra med Helena om att fixa till sådanna knappar, klart det ska finnas. Hon är på semester just nu men om ett par veckor så ;=)

   Tack tack! Ha en fin dag!

   • Hej

    Ja, det är spännande med fler verktyg, det gör nollandet av kolhydrater lite överflödigt om man samtidigt äter mer proteiner och kroppen sen ändå omvandlar en del av proteinet till glykos. Det gäller att hitta den magiska balansen.

    • Jag har ökat grönsaksintaget ganska rejält, funkar fint! 🙂

 • Hej!

  Jag har ätit Lchf i snart 4 år och mår jättebra av det, har blivit frisk från många konstiga krämpor, skulle dock vilja tappa 10 kg till, skyller på att jag dricker för mycket vin. Nu har jag bestämt mig för att avstå det samt minska på proteinet o öka på kokosfettet. Funderar på att köpa ketosstickor för att få koll även om jag inte gillar idén att testa o testa sig, men det kanske är ett bra sätt att lära känna sin egen kropp än bättre. Men är det nån som vill va snäll o förklara för mig vilka värden man ska ligga på och hur man enklast kommer dit.

  • Levern förbränner alkohol i första hand. Så vid vinintag regelbundet så är det fettförbränning som får avstå, så tror jag det ligger till. Har själv dragit ner rejält på alkohol. 🙂

   Här finns alla inlägg om ketoner, bara att börja läsa! 🙂

 • Har också upptäckt att jag inte klarar av nötter, bär och mejeriprodukter. Tog 6 hallon på em och åkte ner från 1,9 till 1,6 dagen efter. Intressant, kunde inte drömma om att det var SÅ känsligt. Efter att ha ätit LCHF sedan i jan och inget har hänt, så är det fantastiskt när det nu börjar gå neråt.
  För första gången i mitt liv så vet jag att det kommer att går bra. Vid alla tidigare försök så har man vetat innerst inne att det kommer gå åt pipan just för att man inte orkar att vara hungrig. Det enda som jag saknar det är att få äta bären och frukten från min trädgård, lite trist!! Men kanske nästa sommar att man kan unna sig detta under kontroll!

  • Så härligt positivt! Klart det kommer gå bra nu! Heja heja!

 • Härlig läsning! Jag själv har stått still otroligt länge trots stenhård träning och strikt LCHF, men nu när jag bytt ut frullen mot MBC, så börjar det hända saker. Har väl ca 5 kg kvar att fajtas med. Jag har bla lärt mig att om jag ska viktminska måste även jag avstå från nötter, bär och mejerier. Har dock gjort det en längre tid utan resultat på vågen, MEN med MBC och att ha dragit ner rejält på proteinet, så funkar det! 🙂 Imorse gjorde jag en upptäckt att jag åt alldeles för mycket proteiner igår kväll (kände på mig det redan då) och imorse hade jag kommit ur ketos!!! Nu vet jag hur min kropp funkar och jag älskar MBC!!! Tack Monique för en otrolig inspirerande blogg för att få fart på viktminskningen igen 🙂

  • Dessa seeeega sista kilona! Bläää! Lyckat till!
   Härligt att du blivit inspirerat! Tack själv! Heja heja dig!

 • Vilka härliga ord som verkligen inspirerar!

  Önskar dig en Rockalicious kväll!

  You Rock!!!

  • Tack! 🙂 🙂 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »