Fett TILL maten – viktminskning!

2013-04-22 8:25     13 Kommentarer    Kategori: Fett, Viktminskning

20130422-081318.jpg

LCHF innebär inte mera protein (än förut/vanligt) – det innebär mera fett och mindre kolhydrater!
Många tror att man inte ska vräka på fett, men jag påstår tvärtom, det är det man ‘ska’! Inget måste men det gör stor skillnad på mättnad och sug senare på dagen. För den som vill viktminska så är det fettet som är a och o!

Det här ser jag mer och mer tydligt i mitt kursforum, när mina kunder verkligen ökar fettmängden så börjar de få resultat! Självklart finns det undantag, där det känns som inget rubbar övervikten. Men mera och mycket fett ska det vara, enligt mig!

Det här var min brunch igår, och som ni ser det är en rejäl hög med majonnäs, men sen stod jag mig väldigt länge på det också.

Vad tycker du? Ska man äta så mycket fett eller blir det ‘too much’?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

13 Kommentarer + Kommentera

 • Står still på envisa 61 kilo. Ska nu prova att öka fettmängden. Hoppas att era tips gör susen !

 • Hej! Hur mycket fet sås (typ majonnäs) rekommenderar du per måltid för att bli mätt och belåten, om man t.ex äter en bit kött och några nävar grönsaker? Är tjej och normalviktig.

 • Fettet hjälper mig att gå ner i vikt och hålla hungern borta, har alltid i några extra smörklickar i all matlagning. Tror många “lchfare” missat just “high fat” och bara kör på low carb, speciellt nu på senare tid. Värt att uppmärksammas!
  De dagar jag äter fettsnålt (typ sallad med lite dressing) står jag stilla viktmässigt, det verkar som att kroppen inte vill släppa ifrån sig fett om den inte får tillräckligt med fett under dagen.

 • Fettet är ju A och O! Jag började med fettkaffet i somras efter att ha läst om det på Margaretas blogg. Sen dess har jag trots diverse avsteg (som nu förhoppningsvis är ett minne blott) gått ned 8 kg vilket jag är jätteglad över, jag har trots allt just gått igenom klimakteriet. Det går inte fort och för varje litet avsteg så går jag raskt upp 1-1,5 kg som det sen tar två veckor att bli av med innan det återigen pekar neråt på vågen. Men ju mer fett jag äter dessto färre avsteg blir det. Kan ju tillägga att avstegen i år mest har handlat om fröbröd o lite sushi…

  • Ett tillägg: Många skriver om att de drar ned på bl.a fett men jag tror det är bättre att dra ned på proteinet framför allt om man som lite äldre kvinna är underlång…

 • Enligt detta inlägg på en blogg
  http://www.jonasbergqvist.se/blogg/2013/4/11/fett-ger-hogre-blodsocker-och-storre-insulinbehov-hos-diabetiker/

  så är fett i större mängd inte lämligt för dem med diabetes. Hur är det med detta nu?
  Jag har typ 2 diabetes och prövat alla variationer med fett men inte rasar jag i vikt inte hur jag än gör. Går upp i vikt istället än ner. Eller står still. Har åtit LCHF sedan 2008.

  • I den där studien testades inte en lågkolhydratkost, utan två kolhydratmåltider med mer eller mindre fettmängd – alltså, en lågfettmåltid och en måltid med mycket fett OCH mycket kolhydrater –> skräpmat.
   Att diabetiker ska undvika sådant som höjer blodsockret borde det inte finnas några tvivel om. Fett höjer INTE blodsocker i sig, men enligt den här studien verkar skräpmatsmåltider (High Carb, High Fat) försämra insulinkänsligheten ytterligare.

 • när du skriver väldigt länge.. hur många timmar är det då ungefär ?

  • Från kl 11 till kl 17 (bör m grädde med kompisar). Middag kl 20…

 • Jag tycker att man ska äta dem fett mängd man mår bra av och blir mätt på . Tror det är väldigt olika och kanske från dag till dag med .

 • Hej!
  Jag blev så inspirerad på kryssningen och insåg att det var just detta jag hade gjort fel förut, för lite fett.
  Denna veckan har jag öst på med smör och börjar min dag med fettkaffe.
  Jag mår mycket bättre och håller mig mätt, behöver inte alla mellanmål eller nötter när jag är sugen utan håller mig.
  Men tänker man i gamla tankemönster så känns det ju fruktansvärt att ha gjort av med 1 kg smör på en vecka 😛

  Dock har jag väldigt problem med yrsel som jag försöker lista ut vad det beror på. 🙁

  Tack för en superinspererande helg förra helgen 😀

  • Kan bero på vätskebrist då du inte äter kolhydrater som lagrar vatten i kroppen. Drick mycket vatten med lite tillsatt flingsalt. Det hjälpte mot min yrsel.

 • Jättebra skrivet! Sen jag ökade fettintaget har jag börjat rasa i vikt, ligger antagligen långt över mitt “kaloribehov” så det är synd att så många lchfare håller nere på fettet i hopp om att gå ner i vikt. Fast å andra sidan är väl sånt där individuellt.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »