5:2 och LCHF

2013-09-10 18:25     7 Kommentarer    Kategori: 5:2, Hälsa & Sjukdom, Viktminskning
20130910-170654.jpg

Ingen svullnad nu iaf! 🙂

Trend eller inte – många påstår att 5:2 dieten och speciellt i samband med LCHF gör underverk för framförallt viktminskningen och fettförbränningen! Jag har inte tänkt att det är något för mig, då jag blir lite lätt fixerad vid mat om jag går och känner mig hungrig under längre tid! Men med det sagt så har jag kört en 5:2 dag idag, eller en 2 dag – alltså fasta! Något ofrivilligt dock! Igår gjorde tandläkaren en mindre operation i min mun vilket ömmar otroligt mycket idag. Att äta kom inte på tal! Så då tänkte jag att varför inte testa en fasta dag.

Jag kan erkänna att vid kl 12 (när övriga åt lunch – psykologiskt(?) ) så rumlade min mage och jag var hungrig. Dock tog jag mig en kopp slät kaffe och sen var det bra. Resten av dagen har gått helt utan problem. Svårt att veta om jag egentligen tappat aptiten pga det onda i munnen eller för att jag blev lite målmedveten. Jag vet inte än… Men jag kan tänka mig att testa en till faste dag på torsdag eventuellt. Ska fundera!

Hur som helst så känner jag ändå bra med energi så jag sticker iväg på crossfit och kör ett pass! 🙂 Men sen ikväll äter jag! Jag tog för övrigt 5 skivor ost runt kl 14 (kom jag på nu)… Men om jag har förstått det hela så ska det gå 24 timmar på fastan, så ikväll kl 20 ca så kan jag ju då äta! Har soppa kvar så det funkar nog även för min onda mun!

Jag får många många förfrågningar om just 5:2 och tycker att om inget annat så skulle jag kunna testa för att iaf säga hur jag själv tycker och upplever det. Bra eller dåligt? Men personlig erfarenhet är ju det bästa tycker jag… Eller vad tror du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

 • Är inne på min 4:e vecka med 5:2 och vill rekommendera ett tips från 56kilo: ät bara ett mål på kvällen de dagar du fastar! I början fördelade jag kalorierna under dagen och mådde sådär. Nu har jag ställt om och fastedagarna är en piece of cake!

 • Hm 24 timmar är det inte snarare 36 men man behöver inte räkna timmarna. Ät sista måltiden ex kl 20 så fasta hela natten och hela nästa dag + ytterligare 1 natt. Under fastedagen är det ca 500 kcal som gäller i form av mat eller dryck. MM har en kalkylator där man enkelt kollar var man bör ligga beroende på om man tränar och så.
  http://thefastdiet.co.uk/how-many-calories-on-a-non-fast-day/

  Lycka till och hoppas att du kommer att må lika bra som jag. Fasta + dina böcker är hemligheten 😉

  Kram
  Stina

 • Hej.
  Jag dricker fett-kaffe som frukost sedan en lång tid tillbaka och mår bra på det. Har hittat ett inlägg som är intressant om att kvinnor kan må bättre om de fastar med fett-kaffe istället för traditionellt: http://www.bulletproofexec.com/a-bad-combination-for-women-intermittent-fasting-and-paleo/

 • Jag fick som tips av Majoren att äta sex stycken ägg på min fastedag. Då för att både få i sig fettet och protein från äggen. Jag har dragit på detta för jag känt mig så feg eftersom jag har en ätstörning bakom mig och även fast det var längesen är jag livrädd för att väcka den till liv igen. Igår testade jag för första gången. Åt två ägg till frukost, två till lunch och två till middag. Vågen har stått still väldigt länge nu så tro om jag blir brydd nu på morgonen då jag från igårmorse har gått ner -4 kg. Nu kan det väl bero på mycket men som sagt vågen har inte ändrat sig sista månaderna tidigare. Men jag känner som du Monique med mat och kalorifixering..

 • Jag har ätit LCHF under ett par år nu och på senaste tiden strikt efter din bok. Jag sover mycket bättre min fibromyllargi och migrän är minimal men vikten har varit seg och jag har inte gått ner direkt mer än några kilon men heller inte gått upp. Ok det har jag kunnat leva med då mina “krämpor” har blivit så bra men det har ändå kännts lite surt att kilona inte försvunnit som man hoppats på, och den energin som alla pratar om inte riktigt har infunnit sig. Så nu har jag provat 5:2 i 3 veckor och äntligen så rinner kilona av, energin kommer med stormsteg och jag är inte hungrig under mina “fastedagar”. Det är ju 500 kcal som gäller och det är inte speciellt svårt att utnyttja dom på bästa sätt vad gäller grönsaker och protein. Resten av veckan äter jag LCHF. För mig funkar det jätte bra :-)! Så prova!

  • Ater du ett stort mal pa din fastedag eller sprider du ut dina ‘500kcal’ i sma mal? Jag trodde att man inte fick ata nagot pa 24h for att helt lata magen vila, alltsa ar det “faste-fusk” att ata sma mal/dricka fettkaffe etc under faste-dagen for da far man inte ut alla halso-fordelar som man far av periodisk fasta. Men det verkar ju som viktminskningen inte paverkas 🙂

   • Det er halv-faste som gjelder i 22-24 timer. Fra middag kl 18 den ene dagen til middag neste dag (24 timer) drikker jeg fett-kaffe på morgene og spiser ett egg til lunch + kaffe med grädde.
    Fungere veldig bra. Blir ikke spesielt sulten – dvs det går fort over – og de siste kiloene forsvinner.
    Det skal også gi helsemessige gevinster, men det er kanskje på lang sikt som jeg ikke ser her og nå.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »