5:2 diet & LCHF och minus 2,6 kg på en vecka!

2013-09-13 9:15     21 Kommentarer    Kategori: 5:2, Viktminskning

Oj! Jag är lite så där road av att ställa mig på vågen! Får alltid hemsk ångest om den visar plus eller inget minus – hela humöret påverkas, hela omgivningen får ta emot… Men idag tänkte jag att jag skulle ändå ställa mig på vågen! Och döm om min totala förvåning och GLÄDJESKUTT när den visade -2,6kg!!!! Jag har ju stått stilla i evigheter, månader, tom år!

Jag körde en prova-på fastedag i lördags…. Sen åt jag vanlig LCHF söndag, måndag. 5:2 fasta tis

Så här har min vecka sett ut:

Lör 7/9Prova-på fastedag (lite test)

Sön
Vanlig LCHF

Mån
Vanlig LCHF

Tis
Fastedag med lite ost mitt på dagen och vanlig lchf middag

Ons
Vanlig LCHF

Tors
Fastedag – helt enligt 5:2
Kl 14
2 ägg – 140 kcal
1 msk majonnäs – 140 kcal1 liten bit kyckling – 50 kcal

Kl 21.10 (efter mitt Zumbapass)
2 ägg (äggröra) – 140 kcal
Bubbelvatten med havssalt

Fre
ketoner 2.4 – optimal nivå!
Vanlig LCHF

Utvärdering:Jag var rätt hungrig igår sen eftermiddag, men det gick fort över – hade så mycket att göra så tiden tog bort ‘hunger/sug känslan’. Sen körde jag mitt Zumbapass vilket gick superbra, hade hur mycket energi som helst trots tom mage!
Efter passet var jag HUNGRIG. Tänkte att 2 ägg (utan fett!!) kommer ALDRIG att räcka. Men jag åt mina 2 ägg, var vrålhungrig ändå, tog ett långt bad, borstade tänderna och kände ingen mera hunger. Då hade hjärnan hunnit registrera att den fått i sig mat! La mig helnöjd.
Och gissa om jag var nöjd i morse på vågen! JUBLAR än….
Jag kan oxå erkänna att det här med att räkna kalorier är INTE min grej egentligen – vill ju bort från det. Men just nu känns det ju väldigt spännande. Sen att inte äta fettet under fastedagarna år också väldigt främmande för mig och emot mitt tänk. Men nu ska jag ju testa det här! 🙂

20130913-090911.jpg

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

21 Kommentarer + Kommentera

 • grattis!
  jag har gått ned 17,3kg sen i november med 5:2. men nu har jag stått stilla några veckor p.g.a bakslag i det psykiska måendet, men denna veckan provar jag på LCHF och 5:2. känns dock som jag kommer gå upp i vikt pga jag gjort omvänt än vad du gjort.. får se på måndag om det hänt något på vågen..

  hittade hit när jag googlade på 5:2 och lchf hehe =)

  • Wow! GRATTIS! 🙂 Det kommer säkert fungera jättebra! heja heja! Kul att du hitta hit! 🙂 Välkommen!

 • Men, det där är ju i stort sett 4 dagars fasta?! Inte helt men, torsdag å fredag t ex ingen “riktig” mat i stort sett bara några ägg å 1 msk majo? Inte många kcal på en vecka inte… om man nu ska räkna

  • Nu förstår jag inte helt hur du menar Britt? Jag äter LCHF alla övriga dagar som är mellan 1900-3000 kalorier per dag… Jag har kanske uttryckt mig luddigt?

 • Varför skall man köpa dina lchf-kokböcker om man ändå inte går ner i vikt?? Har du inte gått ner något alls på ett helt år trots lchf? Trots allt fett, ketonmätningar, träning osv? Trovärdigheten faller. Så det enda som funkar är 5:2?

  • Jag tycker absolut man ska köpa mina LCHF böcker om man vill komma igång med LCHF, få en kick, en nystart, lära sig äta strikt och minska i vikt eller optimera hälsan. Jag har ändå minskat 40 kg! Sen har även jag några få envisa kilon som är svåra att bli av med… Min kropp är van LCHF, fettkaffe och ketos – har hållt på med det i snart 2 år! Kul att kicka till med något annat. Trivs för övrigt bra med PF 16:8 och vill testa 5:2 framförallt för att jag får MASSOR av frågor om konceptet och har inte svaren då jag ej har erfarenhet av det. Jag tycker det är intressant nog att ändå testa det för att även kunna hjälpa mina kunder eller bloggläsare med frågor kring sättet att äta – dock i kombination med LCHF…
   Synd om trovärdigheten faller i dina ögon, men jag tror de flesta upplever det positivt att jag är ändå villig att testa mig fram och äventyra lite på gränserna, jag tycker det är spännande.
   Jag tror inte 5:2 är hållbart enbart, utan i kombination med LCHF och övergång till LCHF bara så småningom… Vad tror du?

 • Hej Monique. Vilken förebild du är som testar detta till oss alla andra 🙂
  Jag undrar om du kör 16:8 de övriga dagarna eller om du äter frukost som vanligt?
  Kramar!

  • Tack! 🙂 Nä just nu blir det fettkaffe någon gång på förmiddagen… 🙂

  • Fettkaffe till frukost sedan vanlig Lchf lunch och middag tror jag det är som gäller dom övriga dagarna. Ett tips är att köpa Moniques senaste bok där du har hela 4 veckors matschema så där får du svart på vitt hur du lägger upp dagarna, rekommenderas varmt! 🙂

   • Stämmer fint det! Tack 😉

 • Håller med Mallan….Hade tänkt att också provar för att få bort de sista 5 kg men vi få ser. Tycker att äta lagom och nyttig och träning ger en bra balans och om det ta 5 månader att tappar de sista så är det. Med 2 små barn och ett jobb som är krävande och stressigt i bland måste jag ser till att jag kan fokusera. Jag var en storlek 36 innan mina barn nu är jag en 38 men jag är inte alls ledsen….mest viktig är att vi själv trivs med våra egna kroppar och det absolut går inte att försöka ser ut som en Victoria Secrets model, mycket ligger i gener….blir tacksam för en frisk kropp som fungerar och ta hand om det.

 • Tycker faktiskt inte alls att det låter spännande……hunger och kaloriräkning. Fy har vi inte kommit längre med vår hälsa än så här? Hur smal ska man vara för att räknas som smal? Hur blir humöret när man går omkring hungrig. Kanske är man den som sist märker att man inte alls är trevlig att umgås med när kroppen skriker efter mat. Känner starkt är vi är helt fel på det. Lagom med träning och LCHF kost med nyttiga fetter och bra mat utan farliga tillsatser ger gladare människor och dessutom lägger sig kroppen på en vikt som är precis lagom för att se riktigt hälsosam ut. Titta er runt omkring, vem är det som ser hälsosam ut? Hur äter de?

 • Hej, sugen testa. Men kan någon förklara hur det funkar (förlåt att jag inte är påläst). Det verkar som att man äter trots att det är fastedag, eller ?!

  Ha det bäst!

 • Banta banta…hade vi inte slutat med sånt? Kvinnor 40+ ska inte vara trådsmala, rynkor framhävs och de som dessutom dricker mycket kaffe och vin ser bara slitna ut.

  • För många av oss så är det en kamp med kilon, det får man respektera! För övrigt tack för dina synpunkter, ska tänka på det!

 • Jag har kört 5:2 i 2,5 veckor och gått ner 3,5 kg 🙂 Jag räknar inga kalorier på halvfastedagarna (gjorde det de första två dagarna) utan äter en portion räkor,fisk eller kött med massor av grönsaker + en msk majonäs, gräddsås eller liknande. Så, visst går man ner med kcal-reduktion och visst mår man bra av att inte äta hela tiden. jag äter bara på kvällen de dagar jag halvfastar. Men…jag känner en tendens till ökat sug och mer hunger de dagar när jag inte fastar. Så får se hur det går…Men det känns jätteskönt att inte tänka på mat hela tiden. En befriande känsla att tv dagar i veckan endast äta på kvällen. Fortsatt lycka till, Monique!

 • Härligt!
  Jag har fastat på måndag och onsdag, men nu efter 4 veckor märker jag att det är nog inte så bra. Igår överåt jag och har fått sötsug. Så jag ska nog ändra till torsdag istället för onsdag.
  Min vikt har också rört på sig neråt, lite sakta.
  Det här med fettet, anledningen till att dra ner på det något under faste dagarna är bara på grund av volymen för mig iallafall. Det blir mer att tugga på protein. ..

 • Yay, grattis! Jag hoppas jag får lika bra resultat. Första fastedagen idag…
  Min viktnedgång på senaste tiden har varit ytterst långsam, eller rentav stått på plats, och jag har ändå 25 extrakilon som ska bort! Förhoppningsvis sätter 5:2 lite fart på detta. 🙂

 • Ska man inte fett under fastedagarna? Konstig tanke! Haha.
  Skriv gärna mer Monique om vad du äter (det lilla) under fastedagarna. Jag vill inte heller räkna kalorier men du inspirerar mig till att sannolikt testa 5:2 framöver. Inte än dock.. Behöver lite mer idéer om hur man lever/äter när det är “fasta”
  kram

 • Oj! Spännande, har också varit sugen att testa då jag också stått still ett bra tag. Ska läsa på lite innan jag testar. Ser fram emot att följa dina resultat.

 • Grattis! Vad spännande att se vad som händer framöver. Jag är också nyfiken att prova detta.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »