Testat yoga, men hallå!?

2013-08-20 15:30     4 Kommentarer    Kategori: Yoga

Jag har vid flera tillfällen testat yoga. Jag har tänkt att det är nog vettigt och bra och lugn träning för mig som har (mycket) energi! Men nja, det har aldrig riktigt varit min grej. TILLS NU! Jag var på Lise Benbergs Yoga i Lappland – det var något helt annat det! Wow! Vilken inspirerande människa. Vilken fantastisk yoga timme. Vilken känsla under och efter. Vilken grej!

IMG_2052

IMG_2049

IMG_2047

Även Mattias blev helt såld på yogan, han kom tom upp på huvudet! Framöver ska vi testa lite yoga här i Karlstad…. Men det känns som det blir svårt att hitta något som är jämförbart med Lises class!

IMG_2057

 

Varför välja yoga

I vår stressade tid har vi glömt bort att lyssna på vår kropp. Det gör att stressen sätter sig som krämpor överallt. Med Yogan lär man sig lyssna till sin inre röst, sin inre lärare – att känna efter hur man egentligen mår, vad man egentligen vill.

På Yoga mattan behöver man inte vara duktig. Där är man bra som man är. Man får en stund med och i sig själv, sitt inre rum och med tiden lär man sig släppa alla ambitioner. Stress och press föder bara mer stress och press i kropp och sinne.

IMG_2038

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Jag älskar yoga, sedan jag fick artros och inte klarar vanlig träning. Yoga-andning är smärtstillande, och det finns speciell yoga för varje sjukdomtstillstånd, nära på. Man kan göra det överallt, t o m yoga-andas på tunnelbanan, hitta sitt inre lugn var man än befinner sig. Smärta är lika mycket rädsla för smärta som faktiska smärtimpulser. Kronisk smärta sätter sig i huvudet, och det kan yogan lösa upp. Lika mycket är det spända muskler, som nervimpulser från leder och senor…svåra tillstånd, men värme, massage och yoga är bättre än smärtstillande medicin, som man istället kan ha som komplement, i mindre mängd.

 • Tusen, tusen T A C K Monique för dina fina, värmande och uppmuntrande ord! TACK!
  Började min termin igår kväll med drygt 50 elever (flera grupper) och läste dina ord strax före jag åkte iväg – You made my day!
  Precis som Åsa här ovan säger: Prova dig fram. Försök hitta en yogalärare och en yogaform som passar och inspirerar.
  Annars får vi väl “hitta på något tillsammans” 😉
  Kram på dig!

 • Har bara testat väldigt lugn och stretchig yoga, men det jag tyckte var fascinerande var hur fort man märkte framstegen hos sig själv, hur mycket längre man kunde sträcka/böja sig nästan från vecka till vecka (förutsatt att man körde 10-15 minuter hemma varje dag).

 • Det finns ju hur många former som helst, nästan, av yoga. I värme, ansträngande, ännu mer ansträngande, klassiskt, rogivande osv. Man får nog prova sig fram tills man hittat en form som passar just en själv!
  Det finns ju alltid DVD men inte lika roligt och inspirerande. Dessutom har man ingen som visar om man gör “fel”.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »