Högintensivträning på LCHF 90% av maxpuls!

2012-03-12 12:40     1 Kommentar    Kategori: Spinning

Jag var på ett spinningpass igår. Det var en utmaning. Målet var högintensitet och på minst 85% av maxpuls. Många (tex. prof. Christian Drevon i Norge) säger att det är omöjligt att jobba på en högre intensitet än 75% av sin maxpuls om man äter LCHF (lavkarbo).

Jag bestämde mig (som mål) att stå under hela passet, vilket jag klarade. Det var rejält svettigt och motivationen var på topp.  Sen var det nervarv. Jag mätte då min maxpuls till 192!!! För 5 år sedan när jag gjorde aerobicsinstruktörs utbildningen var min maxpuls 186! Den har ökat – vilket många påstår är omöjligt!!! Medans några inom LCHF/lavkarbo menar att när vi drar ner på kolhydratsintaget så kan vi få en högre maxpuls! Är inte detta intressant?

Dessutom så känner jag inte av någon mjölksyra i benen. Förklaringen till det är att mjölksyra är när slaggprodukter från kolhydrater förbränns, och med minskat intag av kolhydrater så upplever många ingen mjölksyra heller.
Även detta är mycket intressant!
‘Fantastisk resultat!? 🙂
Kul!

Maxpulsen ska för övrigt minska med 1 för varje år…

Är det någon här som har sett en ökning i sin maxpuls i samband med koständring?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hej,
    Jag har också precis upplevt samma sak. Maxpulsen har ökat efter jag gick över till LCHF från 192 till 207bpm. Vilopulsen har också ökat och då med ca 10slag. Har googlat en del nu och ser att det är fler LCHF:are som upplever detta. Mycket intressant och som du säger att pulsen borde minska med åldern, konstiga grejer detta. Känner dock att jag mår mycket bättre av LCHF och när jag tränar så har jag inga dippar i “orket”. Får nog programmera om pulsklockan tror jag 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »