Bland det tuffaste jag gjort

2012-08-02 11:03     4 Kommentarer    Kategori: Crossfit

Igår var jag på ett otroligt träningspass i Crossfit Karlstad Boxen!

Det var nog det tuffaste träningspass jag har gjort. Helt ärligt! Men så otroligt gott efterråt och så glad att jag klarade av det.

Vi körde AMRAP (as many reps as possible).

Under 20 minuter (efter en tuff uppvärmning) så skulle vi göra 15 sittupps, 15 amerikanska svingar m kettlebells och 15 wallballs. Sedan börjar man om och gör dessa i 20 min! Det blev 10 rundar, alltså 150 av varje!

När jag såg att klocka på väggen (som räknar våra 20 min) stod på 14 min så tänkte jag, ok 6 minuter kvar, det ska jag banne mig fixa! Men det var inte 6 min kvar, det var 6 min färdig och 14 min kvar! Paniiiiik nästan! *LER*…

Vi var många på passet (fullt) och stämmningen var på topp! Verkligen ett peppande och inspirerande träningspass!

Och ja, väldigt ömma händer idag… (handskar funkar inte bra på dessa pass eller med kb tyvärr) händerna ska härdas! 😉

Wallballs är kul men ganska tungt efter så många repetitioner. Jag använder mig av minsta bollen på 3 kg, finns även 6kg och 9 kg! Den ska kastas upp 3 meter mot väggen och fångas med en squat!

När jag trodde passet var över så var det bara att ladda om en gång till. Vi skulle även göra 2 min AMWRAP burpees! DET är tungt, först ganska lätt men efter 40 sek så är man nära döden *LER* – bara att testa hemma… Mina sista så ‘klättrade jag upp och ner’!

Låter jobbigt eller hur? Men man gör ju i sin egen takt, dock med peppning av både medtränande och ledare så tar man i allt man orkar – det ger resultat oxå! Efterråt är känslan så gott som obeskrivlig härlig!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Visst är det kul med detta träningssätt!

  Jag körde ett pass i tisdags: 50 snatch (m KB), 50 vandrande plankan, 50 jerk (m KB), 50 grashoper (50/sida, totalt 100 st), 50 swing (m KB) och som avslutning 50 burpee under 30 minuter. Jag fixade det men tappade lite kraft efter 50 grashoper. Fast, har jag kommit halvvägs då ska jag banne mig klara allt!

  Vi avslutade passet med två övningar: en magövning och armhävningar på KB, arbeta 40 sek, vila 20×3. Att ha fötterna i luften och hålla sig uppe på KB var både jobbigt och svårt för händerna, det fixade jag inte.

  Och känslan efteråt är som sagt obeskrivlig!

  • Ja verkligen! Härligt pass du gjorde. Snatch är bland de roligaste övningarna tycker jag! *GILLAR* 🙂

 • Den där bakmixen till lavkarbbrödet som du testade. Det som var dyrt.
  Hur påverkar det blodsockret?
  Hur pass liberalt är det att äta?

  • Den funkade inte för mig tyvärr, för gott, åt för mycket och fick jätteont i magen! 🙁

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »