Vanilj och vanilj….

2012-12-01 16:32     9 Kommentarer    Kategori: Tips

Vaniljpulver är inte samma som vaniljstång! Bara så ni inte missförstår när jag skriver recept med vaniljpulver… Då är det denna lilla ekologiska burk jag använder. Den är inte nära så koncentrerad i smaken som äkta vaniljstång. Självklart kan man använda vaniljstång istället, men mycket mindre mängd!

Lördagens tips 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

9 Kommentarer + Kommentera

  • Superbra liten burk tycker jag. Funderar på andra bra smaksättare och kryddor. Vad är bäst för hälsan? För viktminskning? Färska eller torra? Idag har jag haft gul lök, vitlök, örtsalt och färsk timjan i min omelett. Supergott.

  • Vaniljpulvret är malen hel vaniljstång.

    • Men den är ju inte alls lika koncentrerad… Undrar hur det blir så?

  • jag undrar vad burken innehåller egentligen. Man brukar ju inte få ut 1 tsk “frön” från en vaniljstång så det måste ju vara något mer i burken som späder ut det hela.

  • Vad späds pulvret ut med nu när det inte är koncentrerat?

    • Intressant fråga!

  • Finns alltid i mitt skafferi. Älskar det! Tvivlar inte på att vaniljstång fungerar lika bra och kanske smakar mer. Fast jag gillar enkelheten med vaniljpulver och det smakar tillräckligt med vanilj för mig. 🙂

    • Den är ju inte lika stark/koncentrerad, men håller helt med, enkelheten!

  • Hmm…men på förpackningen står det att en tsk vaniljpulver motsvarar en vaniljstång…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »