Svenska grisar äter fett

2013-07-25 17:15     3 Kommentarer    Kategori: Tips

Idag såg jag detta när jag var o handlade…

20130725-165605.jpg
Mera fett till djuren ger bättre kött… Har du testat?

Läs mera på scan.se

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • @Höstaster. Grisarna blir inte magrare men mår bättre, bland annat genom att dödligheten minskar och bönderna upplever att grisarna ser friskare ut. Däremot ändras fettsammansättningen så att det mättade fettet minskar och de fleromättade ökar. Omega 3 ökar vilket gör att Rapsgrisen får en bättre O6/O3-kvot än konventionella grisar (ca 4:1). Köttet är märkbart saftigare och smakrikare även på magra detaljer som kotlett. Störst skillnad blir det på sidan där det omättade fettet ökar mest.

  • Har jag fattat rätt? Grisen fungerar väl som vi människor dvs. fettrik kost ger magert kött. Är det det vi vill ha?
    Nästa fundering gäller rapsoljans omega6-innehåll som hamnar i grisens kropp. Mår grisen bra av den (slaktas förstås så hinner klart inte bli så gammal)? Vad får kotletten för innehåll?

  • Har köpt diverse styckdelar av rapsfläsket. Inbillar mig att det är godare och saftigare, särskilt märkbart på det man steker/grillar i skivor. Men det kanske är hjärnan som spelar ett spratt….

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »