Sommarchokladtårta
Midsommar närmar sig och här är ett bra alternativ att bjuda på… Jag fick ett mail i morse om tips på en bra kaka till fika.
Till en kaka
250 g mörk choklad, minst 70%,
150 g smör
5 ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång eller mostvarande lakritspulver
Värm ungnen till 160°C.
Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
Låt chokladen svalna lite.
Dela äggen, vitt och gult för sig.
Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
Vispa vitorna tills det blir fast.
Blanda ihop chokladen med äggulorna.
Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.
Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde!
Ser gott ut! Ska nog testa den 🙂