LCHF Äggmacka till lunch

2012-09-05 13:10     7 Kommentarer    Kategori: Tips

Jag hade med mig 2 skivor bröd till jobbet! Stekte ett stort ägg (dubbla gulor) och gjorde då en äggmacka, med mycket bregott på brödskivan, och mycket majonnäs på ägget!
Mums!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

  • Jag hittade ett superenkelt recept på majonnäs, tror det var hos Åse, 56 kilo. Alla ingredienser kylskåpskalla. Ett helt ägg, 2 dl olja, (neutral i smaken) 1 msk lime, 1-2 tsk dijonsenap. Salt, peppar och andra kryddor efter smak. Tog vitlökspulver och chilipeppar i dag. Lägg allt i en mixerskål eller MB, kör i 30 s till 1 minut – Klart! 🙂 Enkelt och fantastiskt gott! Tycker syran med lime blir mildare än vinägersyran i köpemajonnäs.. 🙂

    • Tack för den! Låter ju jättegott! Mums! 🙂

  • Hej

    Vill försöka beställa blodketos stickor på nätet och provade din adress men hittade inga stickor där. Är det någon som vet vart man kan beställa dessa? 270 kr på apoteket för 10 st tyckte jag var lite för dyrt! Någon har beställt frrån Tyskland har jag läst på nätet men hittar det inte. Tack på förhand!

    • Ifrån Tyskland stämmer… Jag tror adressen står på kostdoktorn.se under inlägget ‘ketonmästaren har ankommit’ eller något sådant…

  • Ser riktigt gott ut. Har börjat göra egen majonäs, vad mycket godare det är och så enkelt, går på mindre än 1 minut.

    • HÄrligt! Hur gör du? 🙂 Dela gärna…

      • Ett helt ägg, 2 dl rapsolja (neutral smak), 1 msk vitvinsvinäger eller citronsaft, salt och peppar. Ägg och olja ska vara kylskåpskallt, har testat rumstempererat och det fungerade inte alls. Lägg allt i en hög bägare ner med mixerstaven och mixa är klart på några sekunder, har hittat receptet hos Åse (56 kilo)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »