Kolhydrater och vin
Som ni vet så mäter jag blodketoner! Och ibland åker jag ur ketos när jag dricker rödvin och ibland inte. Nu har jag tittat lite närmare på kolhydratsmängden i vin.
OCH DET VARIERAR KRAFTIGT!
Dock måste man gå in på systembolagets hemsida för att se innehållet på olika viner. Är man på restaurang så blir det ju svårt att ha koll, tyvärr. Men denna box köpte jag nyligen, då den innehöll mindre än 3g/l kolhydrater!
Men flera innehåll hela 9g/l!
Jag hittade dock inte info om sockerhalten på vinflaskor bara på boxar! Kanske någon annan hittat?
*3g/liter ska det naturligtvis vara ^^
Förstod det! 🙂
Finns bara på hemsidan, men jag vet flertalet bra viner med max 3g/100, dock får man specialbeställda flera av dem :/
Så bra! 🙂 Gäller att hitta i djungeln dock!
Min storfavorit är farmers reserve 6538, och även il nostro (kommer ej ihåg nr), två fina vita 😀
Inte testat, tror jag iaf… 🙂
Det är jättejobbigt, för ganska ofta när man går in på nätet och kollar ut något bra vin så är det slut när man väl kommer fram till butiken. Jag brukar dock också välja ecologica om jag vill ha något billigare, för det finns nästan alltid inne 🙂 Vill jag ha ett riktigt gott vin så brukar jag ta “flat roof”. Mums!
Får vara väldigt sött vin för att hamna där, som nämnts – det brukar vara siffror per liter inte per 100 gram/dl.
Den sort du har köpt har mycket riktigt under 3 gram per liter, alltså mindre än 0.3 gram kolhydrater/dl.
Däremot lär ju levern vara redigt upptagen med att bryta ned alkoholen och inte ha så mycket tid/kapacitet över att tillverka ketoner, alkoholnedbrytningen kommer ju alltid ha företräde där.
Hej
Kollade på systembolagets hemsida, där, står det ju i grami socker/liter och inte per 100g . Det blir ju i så fall bara 3 promille socker och inte 3%.
Om jag har läst rätt så är det med andra ord ändå hyfsat bra att dricka vin, även om det skulle innehålla upp till 9g/liter
Anti
Jag köper sällan boxviner utan vin på flaska. De viner jag har kollat har haft sockerhalt deklarerad för det mesta (inte alltid dock). En favorit är från Argentina
“Intimo” med druvan Malbec. Mindre än 3%
Härligt. Något nytt att testa då alltså! 🙂
Ett bra tips eller riktmärke att följa är att ju högre alkoholprocent ett vin har desto torrare är det och desto lägre är oftast kolhydratsmängden 🙂
Tack för en superduper blogg!! 🙂 🙂 🙂
Tack tack! 🙂 Kul att du gillar bloggen! Jippiii!
Hei. Jeg sjekker alltid karboinnhold i viner jeg kjøper fordi det er som du sier at det er veldig stor variasjon i sukkerinnhold. For oss som passer på karbo er det greit med vin med så lite som mulig samtidig som den tilfredsstiller gane og smak. Det går an å sjekke norske http://www.vinmonoplet.no for viner i søkefeltet. Der oppgir de sukkerinnhold i g/l for de aller fleste viner, også flasker: -)
Beklager skrivefeil. Skal være
http://www.vinmonopolet.no
Tack så mycket! 🙂