Kladdkakans dag, eller kladdkakanskväll! LCHF!
Favoriter i repris eftersom det ändå är KLADDKAKANS DAG! Här kommer ett favorittips från mig om du äter LCHF men vill ändå baka (världens godaste) kladdkaka utan tillsatt socker! Den är såååå god!
Ha en trevlig kladdkakakväll!
250 g mörk choklad, en med lakritssmsk minst 70%, och en 86%ig (minst)!
150 g smör
1,5 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
1,5 tsk lakritspulver
2 dl salta jordnöter, jag använde hela
Serveras vispad grädde.
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform eller lägg i bakplåtspapper.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smör och grädde i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladen svalna lite.
- Blanda vanilj o lakritspulver i chokladen.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
- Rör i nötterna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter. Kakan görs med fördel en dag i förväg!
Servera kakan kall tillsammans med vispad grädde.
mumms