Glöm inte kål
Kål i alla dess former är rikt på C-vitamin! Bra alltid, men verkligen nu när hösten närmar sig och förkylningstider!
Vitkål, grönkål, broccoli, blomkål, brysselkål, rödkål…
Ps paprika är oxå rik på C-vitaminer!
Etiketter:Grönsaker / Sallad, LCHF
Det trista är att askorbinsyran görs på kemisk väg av glukossirapen i majs. Det finns dock ingen C-vitamin i majs. Bättre att köpa C-vitamin (tabletter) som är gjorda av mat sk Raw Food, ex Innates vitamintillskott eller ngt annat bra märke.
Lena, jag tar 1-2 kryddmått askorbinsyra (påsar från santa maria) i ett glas vatten varje morgon, det är ren c-vitamin. Vid förkyldning eller liknande kan intaget ökas ngt för att boosta.
/Maja
Askorbinsyra= C-Vitamin det visste jag inte.. Måste provas tack 🙂
Har för mig att kroppen inte kan tillgodogöra sig askorbinsyra, men jag kan minnas fel.
Kan du rekomendera ett bra C-vitamin tillskott för mig som inte får i mig det genom kål o frukt… Mvh/Lena
Jag ser till att äta en halv paprika varje dag, allt C-vitamin man behöver! Annars finns det piller på hälsokosten, 200 mg räcker gott.
Tack 🙂