Glöm inte kål

2013-08-15 15:25     7 Kommentarer    Kategori: Tips

20130815-071343.jpg
Kål i alla dess former är rikt på C-vitamin! Bra alltid, men verkligen nu när hösten närmar sig och förkylningstider!
Vitkål, grönkål, broccoli, blomkål, brysselkål, rödkål…
Ps paprika är oxå rik på C-vitaminer!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

  • Det trista är att askorbinsyran görs på kemisk väg av glukossirapen i majs. Det finns dock ingen C-vitamin i majs. Bättre att köpa C-vitamin (tabletter) som är gjorda av mat sk Raw Food, ex Innates vitamintillskott eller ngt annat bra märke.

  • Lena, jag tar 1-2 kryddmått askorbinsyra (påsar från santa maria) i ett glas vatten varje morgon, det är ren c-vitamin. Vid förkyldning eller liknande kan intaget ökas ngt för att boosta.
    /Maja

    • Askorbinsyra= C-Vitamin det visste jag inte.. Måste provas tack 🙂

      • Har för mig att kroppen inte kan tillgodogöra sig askorbinsyra, men jag kan minnas fel.

  • Kan du rekomendera ett bra C-vitamin tillskott för mig som inte får i mig det genom kål o frukt… Mvh/Lena

    • Jag ser till att äta en halv paprika varje dag, allt C-vitamin man behöver! Annars finns det piller på hälsokosten, 200 mg räcker gott.

      • Tack 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »