Bra LCHF chips
Varje gång i Sydafrika köper jag alltid ‘kale chips’ – alltså spröda grönkålsblad… Nu finns det även att köpa här i Sverige (fick tips av en läsare).
Men det är även superlätt att göra sjävl. Skölja av grönkålsblad, torka med hushållspapper. Lägg i en påse och häll i olja (raps) och skaka runt. Antingen grilla på bakplåtspapper i ugnen (ta ur bladen från påsen först) eller stek i en stekpanna tills krispiga. Riktigt goda snax – och snacka om hälsosamt dessutom!
Grönkål innehåller bl.a. mängder av C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Grönkål innehåller svavel. Det sägs att grönkål är virus- och bakteriedödande och är en ypperlig antioxidant som är bra mot inflammationer.
ar det battre att anvanda rapsolja an tex olivolja, smaklos kokosolja eller smor?
Till och med mitt 7-åriga barnbarn älskar grönkålschips!
Åh, det här måste jag ju prova! Är just nu förkyld och brukar till 99% även få bihåleinflammation som avslutning. Hur länge ska man ha de i ugnen och i hur många grader?