Bra LCHF chips

2013-10-07 11:59     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Tips

Varje gång i Sydafrika köper jag alltid ‘kale chips’ – alltså spröda grönkålsblad… Nu finns det även att köpa här i Sverige (fick tips av en läsare).

kalechips

Men det är även superlätt att göra sjävl. Skölja av grönkålsblad, torka med hushållspapper. Lägg i en påse och häll i olja (raps) och skaka runt. Antingen grilla på bakplåtspapper i ugnen (ta ur bladen från påsen först) eller stek i en stekpanna tills krispiga. Riktigt goda snax – och snacka om hälsosamt dessutom!

Grönkål innehåller bl.a. mängder av C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Grönkål innehåller svavel. Det sägs att grönkål är virus- och bakteriedödande och är en ypperlig antioxidant som är bra mot inflammationer.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • ar det battre att anvanda rapsolja an tex olivolja, smaklos kokosolja eller smor?

  • Till och med mitt 7-åriga barnbarn älskar grönkålschips!

  • Åh, det här måste jag ju prova! Är just nu förkyld och brukar till 99% även få bihåleinflammation som avslutning. Hur länge ska man ha de i ugnen och i hur många grader?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »