Barn och LCHF

2016-02-26 7:36     3 Kommentarer    Kategori: Barn, Tips

Läste nyss en jättebra artikel om barn och LCHF. För mig är det en självklarhet!  Naturlig mat fri från socker och gluten – det är det bästa, för barnen och för oss vuxna! Punkt! Passar livsstilen alla? JA!

Det här med barn och kost är ett brinnande intresse för mig… Jag som jobbar med barnen dagligen och ser hur kost påverkar inte bara energin men mycket humör, aktivitetsnivå, koncentration och sömn!

IMG_2017

Barns växande kroppar behöver näring, men klarar sig utmärkt utan det socker och de kolhydrater som kännetecknar den västerländska livsstilen. Bara genom att ta bort skräpmaten från barnets kost blir det nästan automatiskt lågkolhydratkost.

Barnen behöver näringsrikmat! De växer och klarar sig så bra så utan socker, mjölmat och snabbmat som finns i den ‘vanliga’ västerländska kosten. Det blir nästan lågkolhydratskost genom att bara ta bort allt skräp som finns i vardagen idag.

Handlingsplan (lånat från kostdoktorn och Libby Jenkinson))

  1. Sluta köp hem snask, sockrade drycker och bakverk
  2. Börja handla riktiga, oprocessade råvaror. Rör dig i utkanten av mataffären för att hitta de rätta råvarorna
  3. Undvik alla fröoljor och transfetter
  4. Ät näringstät mat
  5. Öka intaget av omega 3 från fet fisk, avokado, nötter och gräsbetat nötkött
  6. Laga mat hemma, ät tillsammans

Kom ihåg – det handlar om LOW carb, inte NO carb. Tyngdpunkten ligger på riktig mat, hälsosamma fetter, färska grönsaker och protein av hög kvalitet.

kostdoktorn.se: LCHF för barn – att ge sina barn riktig mat

Libby Jenkinson är farmaceut, trebarnsmor och grundare av ditchthecarbs.com, den främsta webbplatsen inom lågkolhydratkost i Nya Zeeland och Australien.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »