Pepparsås

2011-08-30 13:40     Kommentera    Kategori: Såser, Tillbehör

4 portioner

2 msk kokosfett/gåsfett/smör

3 msk svartpepparkorn, (kan även blanda upp med vit- och rosépeppar)

10 cm finhackat purjolök eller gul lök

2 dl grädde

2 msk creme fraiche

salt

Mixa pepparkornen med en stavmix, så den blir grovt hackat.  (Täck för burken så inte du har pepparkorn i hela köket!).  Smält fettet i en stekpanna, tillsätt peppar och rör runt.  Låt fräsa i några minuter.  Tillsätt finhackat purjolök och fräs med.  Häll i grädde och salt, när den blivit tjock (kokat in) blanda in creme fraichen.  Önskas lösare konsistens häll i mera grädde.

Den skall vara ganska tjock.  En matsked sås på tallriken brukar räcka…

Jag serverade den med en ugnsstek på Kronhjort, men det passar till alla smakrika köttyper.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »