LCHF majonnäs – räddningen
Slut på köpemajonnäsen, slut på smör, slut på veckan… Måste ha något till dagens lunch, vilket var kött och potatis. Så bort med potatisen och sen tog jag lite av det jag hittade i kylen på jobbet.
1 ägg
3 msk vinäger
1,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
färsk svart peppar
paprikapulver
salt
Swish ihop med mixerstav! På 1 min så hade jag en underbar god och mättande sås/majonnäs!
Vilken rapsolja använder ni för de jag provar smakar så mycket!
Om man inte äter ‘ägg eller majo vad gör man då om man skulel börja med lchf? eller en hel dag på stan?
Lena, följ de här måtten istället:
1 ägg, 2,5 dl rapsolja, 2 tsk äppelcidervinäger, salt o ev annan smaksättning.
Oj vilket sammanträffande, precis innan jag läste ditt inlägg slängde jag ihop en snabbmajo till lunchsalladen här hemma, såååå gott! Extra mycket senap idag, mums!
Hr aldrig gjort egen majonäs så jag testade detta. Usch smakade bara vinäger! Stämmer receptet! Använde vitvinsvinäger kanske det som är fel?
Lena
Åh, jag älskar majonnäs så jag tar nog i lite… Ta bara en sked annars, en smaksak bara! Lycka till!
Okej får göra ett försök till