LCHF festmiddag: Kalkon med apelsingräddsås

6 portioner
4 kalkonfiléer
paprikakrydda
farskmald svartpeppar
flingsalt
vitpeppar
4 tsk riven apelsinskal
4 msk kokosolja
Så här gör du:
Värm ugnen till 200°C.
Lägg kalkonfiléerne i en ugnspåse i en ugnsform. Krydda filéerna och strö över ca 1 tsk finriven apelsinskal på varje filé. Klicka på en sked med kokosolja på varje sedan, funkar fint med smör med. Ställ formen i ugnen och sänk värmen till 180°C. Låt kalkonen stekas i ugnen i ca 20-30 min.
Apelsingräddsås
1/2 rödlök
rivet skal från en halv apelsin
50g smör
3 dl grädde
juicen från 1 apelsin
3 pressade vitlöksklyftor
sky från kalkonen (sedan)
1 äggula
Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken jättesmått och fräs i smöret, tillsätt apelsinskal. Pressa i juicen och häll i grädde. Krydda och pressa i vitlöken. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Ta av värmen och invänta kalkonen. Sedan kan du hälla över skyn från kalkonen. Värm upp allt, ta av värmen och blanda i en äggula. Rör om ordentligt.
Servera gärna med smörglaserade brysselkål och broccolimos.
(Koka brysselkålen, häll av vattnet och lägg på smör som blandas runt med kålen.)