LCHF festmiddag: Kalkon med apelsingräddsås

2011-12-28 13:05     Kommentera    Kategori: Kyckling, Såser, Tillbehör

6 portioner

4 kalkonfiléer

paprikakrydda

farskmald svartpeppar

flingsalt

vitpeppar

4 tsk riven apelsinskal

4 msk kokosolja

 

Så här gör du:

Värm ugnen till 200°C.

Lägg kalkonfiléerne i en ugnspåse i en ugnsform. Krydda filéerna och strö över ca 1 tsk finriven apelsinskal på varje filé. Klicka på en sked med kokosolja på varje sedan, funkar fint med smör med. Ställ formen i ugnen och sänk värmen till 180°C. Låt kalkonen stekas i ugnen i ca 20-30 min.

 

Apelsingräddsås

1/2 rödlök

rivet skal från en halv apelsin

50g smör

3 dl grädde

juicen från 1 apelsin

3 pressade vitlöksklyftor

sky från kalkonen (sedan)

1 äggula

 

Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken jättesmått och fräs i smöret, tillsätt apelsinskal. Pressa i juicen och häll i grädde. Krydda och pressa i vitlöken. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Ta av värmen och invänta kalkonen. Sedan kan du hälla över skyn från kalkonen. Värm upp allt, ta av värmen och blanda i en äggula. Rör om ordentligt.

 

Servera gärna med smörglaserade brysselkål och broccolimos.

(Koka brysselkålen, häll av vattnet och lägg på smör som blandas runt med kålen.)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »