Tomatsoppa med korianderolja

2017-10-17 13:12     Kommentera    Kategori: Soppa

Tomatsoppa – det bästa jag vet, i soppväg! Både till fest eller till vardag. Till festen hade jag i skivade små tomater i olika färger, som tillbehör hade vi korianderolja. Nu till vardag så häller jag oljan i en kopp med soppa. En perfekt höstlunch!

Tomatsoppa – mitt favoritrecept
4 portioner

  • 4 bifftomater
  • 50 g smör
  • 1 lök
  • 1/2 blomkålsbuketter
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl tomatjuice (den med minst kolhydrater)
  • 2 dl vatten
  •  1/2 apelsin, juice
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 4 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 200 g skalade räkor (kan uteslutas)
  • korianderolja att ringla över

Gör så här:

  1. Koka tomaterna i några minuter, så lossnar skalet enkelt, skala och klyfta.
  2. Dela löken i bitar och stek löken i smöret i en kastrull.
  3. Lägg i blomkålen, vitlöken och tomaterna fräs runt en liten stund.
  4. Häll i vatten och tomatjuice.
  5. Riv apelsinskalet och lägg i och pressa ut apelsinjuicen och häll i soppan.
  6. Tillsätt kryddor. Låt småkoka i ca 40 minuter.
  7. Häll i grädden.
  8. Mixa med stavmixer eller i matberedare tills soppan är slät.
  9. Koka upp.
  10. Dra ifrån värmen och blanda i räkorna, låt soppan bli varm men koka inte med räkorna i soppan.
  11. Lägg i några skivor cocktailtomater och/eller ringla runt korianderolja (eller basilikaolja).

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »