LCHF zucchinisoppa / squashsoppa
4 portioner
1 normalstor squash
100 g smör
1 gul lök
salt & peppar1 tsk currypulver
1 tsk paprikapulver
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
Tillbehör/garnering (kan uteslutas eller bytas ut mot annat som finns hemma
gräslök
rödlök
knaperstekt bacon eller hackad ölkorv
Smält smör i en kastrull. Dela squashen och fräs i smöret tills den får färg. Tillsätt lök och fräs ihop i några minuter. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter (finns mycket vätska i squash). Tillsätt kryddor, grädde och creme fraiche och låt puttra i 5-10 minuter.
Garnera med gräslök, hackad rödlök och knaperstekt bacon eller ölkorv. (Dessa kan uteslutas…)
Oj så god!
Det står inte i receptet, men vi mixade den…. och då ser den ut som på bilden. Mixade ni också eller hade ni bitar av zucchini i?
Smarrans blev det! Kommer göras igen!
Jo jag mixade… Så himla gott!
Mmm denna soppan var mjuk och god! Snabblagad!
Ååh låter supergott, det måste testas, har 17 zucchinis på min planta!!!
Så in i bombens god! Tack för receptet!
Visst är den! Nu har jag gjort den två ggr, två dagar på raken! Så gott tyckte vi här hemma med! Kul med feedback, tackar för den!