LCHF tomatsoppa med riven parmesanost! Sååå gott!
Snabbt att laga, och så otroligt gott. Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott!
2-3 portioner
100 g smör
1 stor gul lök, hackad
2 msk tomatpuré
15 cocktailtomater, skivade
3 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
salt, vitpeppar, cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1,5 msk dijonsenap
1 msk vinäger
Tillbehör:
Riven parmesanost
(Det är även gott med räkor i soppan, tillsätt på slutet. Gott också med kokt ägg i tomatsoppa, jag delar ägget i bitar och har i när jag har lagt upp i en skål precis före servering9).
Gör så här:
- Smält smör i en kastrull och fräs löken i några minuter.
- Tillsätt tomatpuré och stek ihop en stund.
- Lägg i tomater och fräs vidare i ytterligare några minuter.
- Ha i övriga ingredienser, koka upp och sjud i några minuter.