LCHF rostad tomatsoppa med basilikadoft

2012-12-02 17:18     3 Kommentarer    Kategori: Soppa

6 portioner

5 stora tomater
1/2 knippa färsk basilika
100 g smör
2 lök
1/2 blomkål
3 vitlöksklyftor
1/2 flaska tomatjuice (med minst kolhydratsmängd)
5 dl vatten
1 apelsin, saften och rivet skav av halva apelsinen
7 dl grädde
salt o vitpeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk currypulver
2 kryddmått cayennepeppar

Ölkorvar
Smetana

Koka tomaterna i några minuter, så lossnar skalet enkelt. Skala och rosta sedan i ugn på bakplåtspapper, 180° men några hackad basilika blad ovanpå, i ca 20-30 minuter.
Dela löken i bitar och stek i en gryta med smält smör. Lägg i blomkålen, vitlöken och även tomaterna när de är klara. Häll på vatten och tomatjuicen, riva skalet av halva apelsinen och lägg i soppan, pressa ut apelsinjuicen och häll i soppan. Tillsätt kryddor och låt småkoka i ca 40 minuter. Hacka basilikan och lägg i, samt grädden. Mixa med mixerstav eller i matberedare tills soppan är slät.

Skär upp ölkorven i bitar och  lägg upp i en skål som tillbehör till soppan, gör även det samma med smetana (eller creme fraiche).

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Väldigt god soppa, underbar med crème fraiche till.

  • Tack för receptet. Älskar soppa!

    • Jag med, speciellt tomatsoppa. Enjoy!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »