LCHF Paprikasoppa
Idag blev jag bjuden på en jättegod paprikasoppa… Jag har fått receptet på ett ungefär så jag skriver lite på en höft, men den känns inte så svår att göra och väldig gott att äta. Jag lägger till grädde i soppan.
Paprikasopp
6 portioner
1 gul lök, delad
3 pressade vitlöksklyftor
1 selleri, delad
100 g smör2-3 röda paprikor
paprikapulver
cayennepeppar
salt
1 liter vatten
5 dl grädde
Tillbehör, i seperata skålar
färskspenat
mozzarella eller fetaost, delad
avokado, delad
färsk koriander, hackad
creme fraich
- Smält smör i en stor gryta/kastrull.
- Fräs lök och sedan även vitlök, selleri o paprika.
- Häll på vatten och krydda, koka sedan i ca 15 minuter.
- Mixa slät med stavmixer och tillsätt grädde.
- Koka upp och servera med tillbehör.