LCHF paprikasoppa (sååå gott)
Igår kom min dotter på lunchbesök, då hon hade precis spänt tandställningen så hade hon ont i munnen och önskade soppa. Det blev en paprikasoppa som var supergod! Hade tänkt tomatsoppa men brist på tomater gjorde att det blev paprika.
4 portioner
75 g smör
1 rödlök
3 msk tomatpuré
2 röda paprikor
4 buketter blomkål
3 dl vatten
1 ekologisk buljongtärning
salt och cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smör i en kastrull, dela löken och fräs i smöret.
Tillsätt tomatpuré och fräs ihop i några minuter.
Dela paprika och lägg i kastrullen.
Ha i kryddor och rör runt, häll i vatten och blomkål och låt sjuda i ca 15-20 min så det reduceras ner.
Mixa slät med stavmixer och häll i grädde och creme fraiche.
Värm upp och servera.
Vi hade fröknäcke med ost som tillbehör.
Jag glömde ta bild på soppan när den var klar! Sorry, men den blev en vacker röd och orange färg!