LCHF fisksoppa
LCHF fisksoppa
2-3 portioner
2 lax filéer eller annan fiskfile (kan använda olika sorter samt räkor om du vill det)
50 g smör
1 lök, delad
2 tomater, i bitar
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl blomkål, delad/hackad
1 dl sockerärtor (kan uteslutas)
3 msk gräslök, hackad
1/2 gul paprika, delad
1,5 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 tsk flingsalt, vitpeppar
1 krm kanel
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad dragon
3,5 dl vispgrädde
1 pkt mascerponeost
Smält smöret i en kastrull och stek löken och tomaterna, tillsätt fisken och fräs i några minuter. Krydda och häll i övriga ingredienser, koka upp och simmra i ca 15 minuter.
Soppan var super god! Jag bara ‘tog’ det jag hade i kylen, och resultatet blev super! 🙂