Butternutsoppa – LCHF (nästan)…
Det här är en av mina favoriter! En soppa jag växt upp med då butternutpumpa är väldig vanlig i Sydafrika. MEN inte så LCHF vänlig tyvärr, dock har jag mycket smör i för att ge bra mättnad på lite mängd buttert! Den är rik på kolhydrater ca10g/100g – men ikväll ville barnen ha det och jag fixade, och åt lite! Mums! En underbar soppa att bjuda på vid festliga tillfällen annars!
RECEPT
3-4 portioner
1 butternutpumpa
1 lök, hackad
100 g smör
1 äpple (kan uteslutas)
3 dl vatten
1 tsk currypulver
lite kanel
lite muskotnöt
salt och vitpeppar
lite spiskummin
1 dl persilje
5 dl vispgrädde
Butternut är extrem hård och svår att skala och dela. Jag lägger ner den och skivar den i 3-4 cm tjocka skivor. Sen lägger jag ner en skiva och skär av skalet, dela sedan i ca 3cm stora bitar. Ta bort kärnorna i mitten.
Gör så här:
Smält smör och fräs lök, lägg i butternut och låt sjuda i ca 10 min. Ha i mera smör vid behov. Tillsätt kryddor och vatten (ej persilja) och koka i 15 minuter. Mixa slät med stavmixer, tillsätt grädde och persilja och koka upp. Servera! Sååå gudomligt gott! Alla mina barn älskar denna!