Butternutsoppa – LCHF (nästan)…

2014-05-21 11:13     Kommentera    Kategori: Soppa

Det här är en av mina favoriter! En soppa jag växt upp med då butternutpumpa är väldig vanlig i Sydafrika. MEN inte så LCHF vänlig tyvärr, dock har jag mycket smör i för att ge bra mättnad på lite mängd buttert! Den  är rik på kolhydrater ca10g/100g – men ikväll ville barnen ha det och jag fixade, och åt lite! Mums! En underbar soppa att bjuda på vid festliga tillfällen annars!

IMG_2984

RECEPT
3-4 portioner

1 butternutpumpa
1 lök, hackad
100 g smör
1 äpple (kan uteslutas)
3 dl vatten
1 tsk currypulver
lite kanel
lite muskotnöt
salt och vitpeppar
lite spiskummin
1 dl persilje
5 dl vispgrädde

Butternut är extrem hård och svår att skala och dela. Jag lägger ner den och skivar den i 3-4 cm tjocka skivor. Sen lägger jag ner en skiva och skär av skalet, dela sedan i ca 3cm stora bitar. Ta bort kärnorna i mitten.

Gör så här:
Smält smör och fräs lök, lägg i butternut och låt sjuda i ca 10 min. Ha i mera smör vid behov. Tillsätt kryddor och vatten (ej persilja) och koka i 15 minuter. Mixa slät med stavmixer, tillsätt grädde och persilja och koka upp. Servera! Sååå gudomligt gott! Alla mina barn älskar denna!

IMG_8676 copy

IMG_2982

IMG_2973

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »