Yoghurtglass: Ett hälsosamt alternativ?
I Karlstad finns ett nyöppnat glassbar, ett mera hälsosamt alternativ. Men är det det? I den naturella yoghurtglassen är det över 15g kolhydrater per 100g.
Konceptet, som blivit direkt populärt, är att man fyller sin bägare och betalar för den aktuella vikten.
Det fanns frukt o bär toppings, samt olika nötter o kokos samt en mängd olika godisar (geléhallon, bilar mm) och sist en enorm mängd med olika extremt söta såser såsom vitchoklad, kexchokladsås, kolasås osv…
Jag tog en bägare o hade i lite bär o pistaschnötter. Funkade fint, synd bara att inte grädde fanns som alternativ, men det var för fett! Detta skulle vara hälsosamt, dvs fettfattigt o sockerrikt. Synd…
Ett enklare och hälsosammare alternativ kan ju vara att köpa en liten bägare med rysk yoghurt och äta som den är. Det blir mycket mindre kolhydrater och mycket mera fett. Och det är ju så gott.