Low Carb heter det men…
Lite trist o tröttsamt tycker jag med alla nya såkallade ‘low carb’ produkter! För mig är detta att lura folk att tro det de äter innehåller väldigt lite kolhydrater och tom kanske tror att det är bra och nyttigt! Nu både glass och matpajer!
I glassen är det 18 g kolhydrater/100g, i coca cola är det 14g! Um… Nä inte ok! Och i pajen är det 14g kolhydrater! Visserligen mindre än i mycket annat, men ‘low carb’ är det inte! Har du testat dessa produkter?
Nej jag har inte provat dessa produkter och jag tänker inte göra det heller!
Jag fastnade på att de anser att en portion är 50 gram. Är inte det typ en halv deciliter? Vem sjutton tar så lite? Då kan man ju lika gärna skippa det helt. 🙂
Nä, fy bubblan! Glass kan man ju, som redan sagts, göra själv och utan massa tillsatser. Fast jag erkänner att ibland har jag liite sötningsmedel eller rent av socker i min, men långt ifrån alltid. Gör man på kokosgrädde så är det inte nödvändigt.
Paj är överskattat tycker jag så det klarar jag mig utan. I mitt “gamla” liv så var det ändå pajdegen som var godast…:-)
Bättre att göra egen glass. Finns ju superbilliga maskiner idag. Ja okej det krävs mer planering men måste allt gå så fort idag?
Pajen är också bättre att göra själv. Finns ju massor av goda pajskal eller så gör man en frittata, smakar som paj utan skal.
Hej!
Jag har inte testat glassen men sett den cirkulera på tex instagram. Men en fråga. Det står18 g kolhydrater men varav bara 2 av de är sockerarter. 15 gram är polyoler, är inte det sådant som kroppen inte tar upp och som inte påverkar blodsockret?
För den som tycker konstgjorda/naturliga sötningsmedel är okey borde inte denna funka då?
Mvh Anna Haeggman
Jo så är det. Det finns alltså kolhydrater som passerar genom kroppen utan att tas upp. Frågan är ifall en del människor ändå får ett insulinpåslag av dessa polymerer?
Men i sak stämmer det ju att det inte är low carb. För polymerer räknas också som kolhydrater, tror jag..