LCHF bearnaisesås
LCHF bearnaisesås
Denna sås är underbar god när den är nygjord, lite halv varm. Så gör den gärna precis i anslutning till att maten blir klar. Tar bara 10 minuter! Servera direkt. Även god som kall!
4 portioner (kan även vara två om man gillar det så mycket som vi gjorde…) 😉
- 250 g smör
- 2 charlottenlök, finhackad
- 2 kvistar färsk dragon, eller 1 msk torkad
- 10 vitpepparkorn
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1,5 dl vatten
- 3 äggulor
- 1-2 msk färsk persilje
- salt och peppar
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan.
- I en annan kastrull lägg i den finhackade löken, dragon, vinäger och vatten. Koka upp och låt sjuda tills vätskemängden halverats.
- Sila vinägerblandningen vi och låt svalna.
- I en hög bägare, lägg i äggulorna.
- Häll vinäger/dragon blandningen i bägaren med äggen, och mixa med mixerstav.
- Häll smöret långsamt, i en tunn stråle, i bägaren medan du mixar vidare. Dra stavmixern upp och ner för att blanda ordentligt.
- Lägg i persiljan och blanda med.
- Smaka av med salt och peppar och ha i lite extra persilja om så önskas
Woow …. receptet gick att kopiera och klistra in ….
ska göra såsen ikväll.
Tackar allra varmast!!!
Siggelina
Hoppas den smakade toppen! 🙂
Men Gud så god den var! Jag har provat många olika bea men den här var bäst hittills! Tack!
Det tycker jag med! Underbar god! 😀
Dina pannbiffar från kursen, smörstekt pak choi och bearnaise ….det kan inte bli bättre …..?
Mums! 🙂
Den var URGOD! Vill äta med sked… men tycker den smakade lite mycket vinäger?
Minska mängden vinäger, jag ÄLSKAR vinäger så för mig är det perfa! 😉
Vad skiljer den från en traditionell bearnaisesås?
Det låter ursmarrigt! Måste testa…