Maten på Low Carb cruise…
Kafeteria / buffé
Det fanns flera¸ tom många alternativ till mat på kryssningen
En kafeteria liknande buffet som var ganska hektisk med mycket folk och mycket ljud! Jag försökte undvika området! Första lunchen vid ombordstigning åt vi här. Det fanns smör & margarin. Bara att välja. 🙂
De flesta dagarna så var jag så mätt efter frukosten så jag behövde inte ngt förrän till middagen. Detta eftersom vi åt frukost 8-9 och middag var redan kl18 (bordssittning i fina restaurangen). Ena dagen åt jag en lunch vid kl14 men då var jag för mätt för middag – vilket innebar TOO MUCH FOOD for me!
En kokosnöt räckte långt
Dagarna vi var på land så var det perfekt att köpa mig en kokosnöt! Mättande och ‘lagomt’.
Frukost & middag i fin-restaurangen
Frukosten åt vi i restaurangen¸ ej i kafeterian. Det var lugnt¸ fint och kanonbra service. Grädde var inte helt enkelt att ordna till… Men efter ngn dag så hade personalen lärt sig att vi vill ha ‘heavy cream’ som det heter. Det fixades fram men som sagt det var inte helt självklart! Eftersom Amerikanerna kallar sin ‘mjölk’ till kaffet för cream!
I restaurangen så fanns det alltid en gedigen meny med många val. Bara att välja och beställa. Många åt flera förätter och huvudrätter. Inte många åt extra smör till maten¸ eller smör överhuvudtaget. Utan ‘hellre’ 2-3 huvudrätter! Fett mättar! Undrar när det budskapet skall nås fram?
Midnatt buffé
Vid midnatt var det ytterligare en buffé updukat i ‘kafeterian’! Jag gick dit o tog lite bilder! Men ååååååh¸ vad folk äter! Och ca 80% av alla 2000 ombord var kraftigt överviktiga! (Vi på low carb gruppen var 120 pers).
Det var underbart! 🙂
Snart (under dagen) kommer min rapport om Andreas Eenfeldts¸ (kostdoktorn.se) föreläsning. En HÖJDPUNKT! Han fick stående ovationer. Endast han!!! 🙂