Ekologiskt potatismjöl – bästa resistenta stärkelsen
Alltså, på riktigt, helt ärligt – jag har verkligen letat efter ekologiskt potatismjöl. Och igår var jag in i en butik lite snabbt in o ut, brukar inte vara just där. Men tog en vända förbi hyllan med potatismjöl och YAY där fanns den! Tre paket… Jag tog alla tre! Det går ju åt en msk både morgon och kväll så snart är de väl slut.
Det var iaf en lite Coop butik i Karlstad, men jag har förstått att det finns i en hel del butiker!
Potatismjöl är det överlägset bästa sättet att få i sig resistent stärkelse. Det finns på andra sätt också och i flera saker såsom bönor, nötter, oliver, lök, vitlök, ruccola – men mängden varierar och potatismjöl innehåller 76g RS och bönor ca 4g…
Perfekt nu här hemma, både eko pot.mjöl och kefir! Rena hälsokuren här! 🙂 Och valpen våran får oxå!
Hej! Är potatismjöl och potatisstärkelse samma sak på svenska? Jag är ute efter ”potatoe starch” för att ta det i ren pulverform för resistant starch, inte för att reda såser. På engelska heter det jag söker ”potatoe starch”, inte ”potatoe flour”. Vet du besked?
Allt gott!
Hej Monique!
Sidan med tunamelt är inte tillgänglig längre. Jag skulle så gärna vilja ha receptet.
Hälsningar
Malin
Hej Malin, det hade blivit något fel med den, men finns ett nytt inlägg på bloggen med samma innehåll! Tack – jag ska ändra på fb-länken!
Den är såååååå god!
Tack! Det ska jag pröva. Återkommer.
Malin