Rekommenderade böcker

Jag läser så mycket jag kan om ämnen: Kost; Träning; LCHF

Här tipsar jag om mina favoriter…

Matrevolutionen borde läsas av alla som vill uppnå hälsa, undvika sjukdomar och leva ett friskt liv.  Här kan man få reda på hur det vi stoppar i oss påverkar oss på flera sätt oavsett om vi har diabetes, övervikt eller är smala.

Hur kan det vara så att en hel värld har blivit lurade till att tro att fett är farligt och att kolhydrater är bra – även om dagens välfärdssjukdomar har bara ökat! Pga fel kostråd!

Andreas Eenfeldt uttrycker sig mycket pedagogiskt och på ett sätt som alla kan förstå.  Boken är en ögonöppnare och är värt att läsa även för den  som inte behövt eller funderat över kostens påverkan på kroppen.  Matrevolutionen innehåller även många praktiska råd och tips om lågkolhydratskost. Jag gillar starkt tipset om bregott till kokta ägg!

BESTÄLL

 

Ät fet mat Lars Erik skriver på ett pedagogiskt, lättläst sätt.  Man får förståelse för vad kosten handlar om och hur allt fungerar i kroppen, vilket kan vara bra för motivationen.  Lars Erik har blivit av med sin typ2 diabetes och fått viktminskning på köpet!  Många härliga recept också! En mycket bra bok för nybörjare.

BESTÄLL

 

 

lchfkokbokannikaDetta var den första LCHF kokboken som jag köpte.  Dr Dahlqvists och Airams kokbok är lätt att följa för den enskilde och för hela familjen.  Recepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga matbutik.

Ett måste i varje hem…

BESTÄLL

 

Rädda vår mat. Dagens välfärdssjukdomar kan botas med bra mat! Den här boken läste jag inför min kostrådgivarutbildning. Det var en riktig ögonöppnare! Jag sträckläste hela boken inom några dagar! Nu är den konstant utlånad till vänner och bekanta. Jag tycker den var bra. Vissa ställen kanske är lite ‘tunga’ men de kan man skippa.

Att maten har stor betydelse för vår hälsa fick Lars Wilsson klart för sig när han i början på 1980-talet träffade en läkare som kunde bota sina patienter om han lyckades få dem att förändra sina matvanor. Det handlar mycket om den mat som människan är anpassad till. Människan är inte allätare. Vi är skapta för att äta en alldeles speciell mat.

BESTÄLL

dopingFrank Nilssons bok ‘Istället för doping’ är verkligen en stor favorit hos mig!!! Jag läste den på vägen hem från min utbildning – 5 timmar på planet och plöjde hela boken!  Jag som älskar min träning fick full förståelse för just varför LCHF och träning fungerar så bra ihop! Den är helt suverän! Ett måste för dig som gillar träning! OCH perfekt present till någon som tränar mycket.

Rätt kost och hormonellt intelligent träning  en oslagbar kombination! Jägarkosten, den kost vi är anpassade för, LCHF, innebär nya möjligheter. Den gör inte bara vanligt folk friska och smala, utan den ger också den moderna idrottaren en järnhälsa.

BESTÄLL

annaDet finns en hel del andra böcker om LCHF. HÄR kan du se lite flera förslag på passande böcker.