Koka julskinka i ugn, saftigt och fantastiskt

2020-12-23 10:37     Kommentera    Kategori: Julmat, LCHF Högtider

Vi köpte vår julskinka på Karlstads Rekoring, en Linderödsskinka som vi kokar i ugn. 

  • Ugnen på 70°C.
  • Vi sköljde skinkan i vatten, nätet är kvar. 
  • Lägg skinkan i en stekpåse för ugnen.
  • Lägg i några kryddpepparkorn (ca 10 st).
  • Lägg i några enbär (ca 5 st)
  • Fördela lite lagerblad runt om.
  • Ringla över någon matsked med olja.
  • Ställ i ugnen med termometer.
  • Skinkan ska bli 70° inne i mitten.
  • I och med 70° i ugnen så blir det inte ett pass utan skinkan är inne ca 15 timmar.
  • Vi ökade ugnstempen till 80°C efter 13 timmar och kollade skinkans temperatur de sista timmarna. 

Tips om att koka julskinkan i ugn i 70°C fick jag från Åsa på 56kilo, glad för den annars hade vi kokt den som vanligt i kastrull…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »