Snygg kant på LCHF kycklingpaj (o recept)
Till dotterns kalas gjorde jag LCHF kycklingpaj! Jag la ut en bild på instagram o fick frågan om hur kanten kan bli så fin.
När jag blandat ihop pajdegen så pressar jag ut den i formen (löstagbar kant). Jag använder mig av en 3 l fryspåse som jag stoppar handen i. Sen trycker jag ut degen så den kommer högt upp på kanten.
Denna var en LCHF kycklingpaj:
Pajbotten:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
Salt o rikligt med cayennepeppar
Gör så hör:
- Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet i 10 minuter, eller tills gyllenbrun!
- Dra ner värmen till 180 grader… Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min.
Fyllning:
4 ägg
3 dl riven ost
1 hackad lök
2 dl majonnäs
2-3 kyckkingfileer delade i små cm stora bitar o stekt i smör med kryddor
1 pkt fetaost
Cocktailtomater
Gör så här med fyllningen:
- Blanda ihop ägg, ost, lök & majonnäs. (Det går att även blanda i kycklingen här).
- Lägg den blandade fyllningen i den gräddade pajskalet.
- Peta ner kycklingbitarna i smeten.
- Smula över större bitar fetaost o peta lite ner också.
- Dela tomaterna och lägg överst.
- Gratinera i ugn i ca 20-30 min – pajen ska bli fast.
Servera med sallad!