Kycklinggryta med torkade trattisar och 3 lökar.

2011-08-11 16:21     Kommentera    Kategori: Kyckling

4 portioner

 

4 kycklingfileér

2 msk kokosolja

2 dl torkade trattkantareller, sönder ‘hackade’ med mixerstav

15 cm purjolök, finhackad

1 liten gul eller silverlök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackad eller pressad

4 dl vispgrädde

3 dl finhackad blomkål

havssalt och vitpeppar

2 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

2 äggulor

 

Smält oljan i en kastrull, lägg i svampen och fräs en kort stund.  Fräs med kycklingen som är uppskuret i mindre bitar.  Häll över grädde.  Ha i resten utom äggulorna.  Låt småputtra i ca 10-15 minuter.  Rör om då och då.  Separera äggen och ha i äggulor, detta gör grytan tjock och ‘grytig’.

Servera med tex broccolimos eller ät den som den är.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »