Parmesanfräst zucchini – LCHF tillbehör

2020-07-24 14:02     Kommentera    Kategori: Grönsaker / Sallad

Ute så här på båten får vi tänka praktiskt, hållbart och där det behövs liten plats i kylen (liten kyl). Att hitta bra grönsaker som är ej skrymmande är det som gäller (inte lika enkelt med broccoli och blomkål t.ex.).

Jag hade en zucchini i kylen som jag tänkt vi skulle grilla, men i brist på grillplatser så fick det bli ett alternativ.

Parmesntanstekt Zucchini
2 port

1 zucchini
1 msk salt
50 g smör
1 vitlöksklyfta, pressan
1-2 dl riven parmesanost

  1. Jag skivade den på längden, i tre bitar varav jag delade den största i två sedan.
  2. Salta zucchinin på alla ‘köttiga’ sidor (ej där det är skal) och låt saltet dra ur vätskan, tar ca 5 min. Torka av med hushållspapper.
  3. Smält smör i stekpanna och fräs vitlöken lätt i någon minut.
  4. Lägg i zucchinin och fräs lite på båda sidorna.
  5. Fördel hälften av parmesanen på halvorna, vänd och fördela resten på andra halvorna av zucchinin. 
  6. Fräs några minuter på båda sidorna så parmesanen blir krispig och får färg.
  7. Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »