Parmesanfräst zucchini – LCHF tillbehör
Ute så här på båten får vi tänka praktiskt, hållbart och där det behövs liten plats i kylen (liten kyl). Att hitta bra grönsaker som är ej skrymmande är det som gäller (inte lika enkelt med broccoli och blomkål t.ex.).
Jag hade en zucchini i kylen som jag tänkt vi skulle grilla, men i brist på grillplatser så fick det bli ett alternativ.
Parmesntanstekt Zucchini
2 port
1 zucchini
1 msk salt
50 g smör
1 vitlöksklyfta, pressan
1-2 dl riven parmesanost
- Jag skivade den på längden, i tre bitar varav jag delade den största i två sedan.
- Salta zucchinin på alla ‘köttiga’ sidor (ej där det är skal) och låt saltet dra ur vätskan, tar ca 5 min. Torka av med hushållspapper.
- Smält smör i stekpanna och fräs vitlöken lätt i någon minut.
- Lägg i zucchinin och fräs lite på båda sidorna.
- Fördel hälften av parmesanen på halvorna, vänd och fördela resten på andra halvorna av zucchinin.
- Fräs några minuter på båda sidorna så parmesanen blir krispig och får färg.
- Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.