LCHF stuvad grönkål

2012-12-26 17:43     1 Kommentar    Kategori: Grönsaker / Sallad, Högtider, LCHF Högtider
LCHF stuvad grönkål
2 paket grönkål
(ca 2 liter) vatten
1 msk salt
100 g smör
5 dl grädde
salt, peppar
Repa kålen från stocken och ta bort ‘alla’ stjälkar så att det är bara bladen kvar. Lägg bladen i en stor kastrull, lägg en tallrik ovanpå så att bladen kommer ner under vattnet som hälls på. Täck kålen med vatten, koka upp och salta. Koka i några minuter, bladen kan bli brungröna. Häll över kålen i ett durkslag. Låt rinna av väl, sedan lägg bladen på en handduk och vrida den så att mera vattnet kläms ur bladen. Grovhacka bladen.

Smält smör i en stor stekpanna, lägg bladen i smöret och stekes till dess att övrig vätska kokas bort och bara smöret är kvar. Gör detta på låg till mellan värme och det tar ca 40 minuter.

Häll över grädde och fortsätt att steka kålen till grädden sugits upp, och grönkålen blivit krämig. Salta och peppra. Jättegott!!!

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hej! Låter jättegott! Men 40 minuter i stekpannan låter mycket, är det ett skrivfel?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »