LCHF rödkål
LCHF rödkål
(8-10 portioner)
1 (0,5kg) rödkålshuvud
1 gul lök
1 äpple
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk mald nejlika krydda
1 tsk kanel
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta (stor)
salt o vitpeppar
100 g smör
Strimla rödkålen, skala och skiva lök och äpple. Bryn dessa i hälften av smöret. Ha i vatten, vinäger och kryddor. Koka ihop och rör om. Låt småkoka på låg värme i ca 45 min – 1 timme. Ha i resten av smöret.
Denna rödkål gör jag varje år till jul! Uppskattas av alla oavsett om man brukar äta LCHF eller ej. Enkel att göra också! Tack Monique!
Det här blev helt fel. Först så glömde jag att bryna allt. Av någon anledning hamnade allt i min Crock pot och puttrade i 10 timmar på låg värme. Jag åt det tillsammans med en stekt “grov filékorv” med 99 % kött från slaktarkorv.se.
Det blev inte så dumt ändå. Fast inte smakade det rödkål precis. I alla fall inte så som min rödkål smakade innan min LCHF tid.