LCHF rödkål

2012-12-26 12:30     1 Kommentar    Kategori: Grönsaker / Sallad, LCHF Högtider

LCHF rödkål
(8-10 portioner)

1 (0,5kg) rödkålshuvud
1 gul lök
1 äpple
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk mald nejlika krydda
1 tsk kanel
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta (stor)
salt o vitpeppar
100 g smör

Strimla rödkålen, skala och skiva lök och äpple. Bryn dessa i hälften av smöret. Ha i vatten, vinäger och kryddor. Koka ihop och rör om. Låt småkoka på låg värme i ca 45 min – 1 timme. Ha i resten av smöret.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Det här blev helt fel. Först så glömde jag att bryna allt. Av någon anledning hamnade allt i min Crock pot och puttrade i 10 timmar på låg värme. Jag åt det tillsammans med en stekt “grov filékorv” med 99 % kött från slaktarkorv.se.

    Det blev inte så dumt ändå. Fast inte smakade det rödkål precis. I alla fall inte så som min rödkål smakade innan min LCHF tid.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »