Chilifänkålssallad med sting och havskräftor

2016-06-23 17:18     Kommentera    Kategori: Grönsaker / Sallad

IMG_7434

Som basen till en underbar god fänkålssallad, av kocken Tobbe Stenbom, Visby, gjorde vi en liten variant på detta. Vi gjorde den till en matig förrätt och använde oss av havskräftor och krabba som tillbehör.

Salladen kan serveras som är eller med tillbehören, här är basen (med något ändrad inriktning än originalet, sorry Tobbe! inget socker)…

1 sallad (4 port)

2 fänkål, tunt skuren (ej roten)
1 tsk chili, finhackad
1 rödlök, tunna skivor
lite ärtskott eller ruccola
saft och zest från en lime
salt
1-2 msk kokoman soya
1 tsk fisksås
1/2 dl färsk koriander, persilje, gräslök, hackade

  1. Låt fänkålen ligga i isvatten i ca 30 min eller längre (det ökar krispigheten)
  2. Blanda ihop fänkål, lök, ruccola, örter i en skål.
  3. Rör sammen soya, fisksås, salt och lime.
  4. Häll över marinaden och blanda salladen väl.
  5. Vill du ha tillbehör så lägg några bitar skalade havskräftor ovanpå. (Det går bra även med räkor, kyckling eller baconbitar).
  6. Garnera med färsk svartpeppar.

 

IMG_7442

IMG_7438

IMG_7457

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »