Blomkålspure! Super gott

2013-03-17 17:45     5 Kommentarer    Kategori: Grönsaker / Sallad

20130317-175240.jpg

2-4 portioner

1 liten blomkålshuvud
vatten
salt

50-80 g smör
salt
vitpeppar

Koka blomkålen rejält mjuk i saltat vatten. Häll av och tillsätt smör, salt och peppar. Använd matberedare eller mixer och mixa tills det blir puré.

Jättegott och barnen älskade det!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

  • Fast smör innehåller också mjölkprotein…

  • Mmmm, blomkålsmos/blomkålspuré. Jag brukar använda en liten skvätt grädde när jag lagar till moset. Annars allting lika.

  • Varför är det bra att undvika mjölkprotein? Lättare o viktminska, eller? Ska testa nästa gång utan grädde 🙂

  • vi kokar alltid blomkålen i grädde, det blir mycket godare. om vi ska äta grönsakerna som de är tillagas de alltid i vår ångkokare.

    • Hej Frida,
      Det gjorde jag oxå alltid förut, men tycker detta blir godare och inget mjölkprotein som i grädde… Värt att testa! 😉

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »