Blomkålspure! Super gott
2-4 portioner
1 liten blomkålshuvud
vatten
salt
50-80 g smör
salt
vitpeppar
Koka blomkålen rejält mjuk i saltat vatten. Häll av och tillsätt smör, salt och peppar. Använd matberedare eller mixer och mixa tills det blir puré.
Jättegott och barnen älskade det!
Etiketter:Grönsaker / Sallad, LCHF
Fast smör innehåller också mjölkprotein…
Mmmm, blomkålsmos/blomkålspuré. Jag brukar använda en liten skvätt grädde när jag lagar till moset. Annars allting lika.
Varför är det bra att undvika mjölkprotein? Lättare o viktminska, eller? Ska testa nästa gång utan grädde 🙂
vi kokar alltid blomkålen i grädde, det blir mycket godare. om vi ska äta grönsakerna som de är tillagas de alltid i vår ångkokare.
Hej Frida,
Det gjorde jag oxå alltid förut, men tycker detta blir godare och inget mjölkprotein som i grädde… Värt att testa! 😉