Svamppepparsås! Delux…
Alltså helt ärligt – hur gott var inte detta? Vi gjorde biffburgare och hade på denna svampepparsås! Vi lagade över öppen eld men går lika bra i köket! Det var helt otroligt gott!
Svamppepparsås
2 port
1/2 pkt färska champinjoner
100 g smör
1 stor gul lök
1/2 tak Salt
1/2 tsk Vitpeppar
1 msk färskmalen Svartpeppar
1-2 tsk torkad dragon
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
Gör så här:
- Smält smör i en stekpanna.
- Dela svampen i mindre bitar och fräs tillsammans med löken i smöret i några minuter.
- Tillsätt salt och pepprarna och fräs ihop i några minuter.
- Häll i grädden och fräs ihop tills grädden ‘dunsat’ bort (reducerats ner).
- Blanda i creme fraiche och dragon och lite extra svartpeppar.
- Servera!